Părinți români arestați în Danemarca după ce bebelușul lor a ajuns în spital – Ce diagnostic a primit copilul

Părinții români ai bebelușului de numai o lună au fost arestați în Danemarca, după ce medicii de acolo au cerut ajutorul poliției, pentru că starea copilului le-a trezit suspiciuni.

Cazul bebelușului român din Danemarca a șocat pe toată lumea. Iată ce diagnostic a primit copilul tinerilor români.

Părinți români arestați în Danemarca după ce bebelușul lor a ajuns în spital. Ce diagnostic a primit copilul
Ionuț și Sorana, părinții români ai unui bebeluș de numai o lună, au ajuns în arestul autorităților din Danemarca pentru patru săptămâni.

Cazul a fost confirmat de Ministerul de Externe de la București. Iar autoritățile române fac demersuri pentru a afla detalii.

Alexandru Grădinar, ambasadorul României la Copenhaga, a declarat că medicii suspectează că micul pacient ar suferi de „sindromul bebelușului scuturat”, potrivit Digi 24.

Iar potrivit termenilor medicali, Sindromul bebelușului scuturat (SBS) este o formă de abuz fizic asupra copilului.

Așa cum o stabilește definiția, abuzul are loc atunci când un agresor violent agită un bebeluș sau copil prin crearea unui tip de mișcare bruscă. Astfel îi provoacă micuțului leziuni prin accelerare-decelerare. De obicei nu există nici o dovadă vizibilă externă a traumei, potrivit Wikipedia.

Care este starea bebelușul român internat în Danemarca

Din ultimele informații, bebeluș este acum în afara pericolului de moarte, dar primește în continuare îngrijiri medicale, a precizat diplomatul român.

Oficialul român mai spune că autoritățile române ar putea cere repatrierea minorului pentru a fi încredințat familiei pe linie maternă din România.

„Suntem în contact permanent cu familia extinsă a Soranei și a lui Ionuț. La fel cu polițistul care se ocupă de caz și toate detaliile pe care vi le-am spus le comunicăm operativ atât familiei, cât și conducerii Ministerului de Externe. Și în continuare tratăm cu maximă seriozitate acest caz. Sunt cetățeni români și e datoria noastră să-i susținem, să ajutăm familia. Este un caz extrem, extrem de delicat”, a mai declarat ambasadorul Alexandru Grădinar.

Potrivit noilor informații, bebelușul a fost internat la 29 ianuarie. Ambasada română a fost anunțată despre caz miercuri, 2 ianuarie, de o rudă a părinților arestați. Aceștia nu au voie să-și vadă copilul și au avocați din oficiu.

Însă ambasada română a pus la dispoziția familiei extinse și o listă suplimentară cu avocați danezi specializați în domeniul instituționalizării de minori.