De ce a renunțat Dan Bordeianu la telenovele – Motivul pentru care actorul s-a retras din lumina reflectoarelor

A fost actorul care a făcut furori cu rolurile sale celebre din ”Numai Iubire” și ”Lacrimi de Iubire”, însă a decis să spună adio carierei de actor de seriale, chiar când se afla pe culmile succesului. Dar de ce a renunțat Dan Bordeianu la telenovele? Vedeta s-a retras total din lumina reflectoarelor în plină ascensiune.

Chiar dacă la începutul anilor 2000 cunoștea succesul absolut cu rolurile sale din telenovelele românești ale momentului, Dan Bordeianu a renunțat total la a mai face parte din distribuția unor astfel de filme, ba chiar și la aparițiile sale TV.

De ce a renunțat Dan Bordeianu la telenovele?

Era unul dintre cei mai râvniți actori de la noi, mai ales după apariția în prima telenovelă românească – Numai iubirea. Însă de 10 ani, Dan Bordeianu a ales însă să se retragă să se retragă la țară și să ducă o viață liniștită departe de zgomotul orașului. De asemenea, acesta a ales să nu mai joace în telenovele.

Dan Bordeianu a dezvăluit de ce a ales să se retragă din lumina reflectoarelor.

„Am plecat dintr-un sistem în care eram sufocat de presă, și mă refer la faptul că munceam foarte mult și în clipa în care puteam să-mi trag și eu sufletul, eram anunțat că am zece interviuri. Pe bune? Un actor face viață, iar eu ca să fac viață trebuie să și trăiesc o viață. Și nu e o fiță, nu e o poveste boemă”, a explicat actorul.

Din perspectiva mea, eu n-am jucat în telenovele, eu mi-am făcut meseria. Poate că ăsta e unul dintre motivele pentru care, la un moment dat, am putut să spun stop-joc.
Eu am intrat în acele proiecte neștiind ce va urma. Nu știa nimeni că va fi succesul care a fost. Succesul e o bulă. Ești într-un cerc în care ți se spune în fiecare zi: „Ești bun, ești tare, ești șmecher, ești un mare actor”. Când auzeam asta cu „mare actor”, înnebuneam. E un cerc, iar ca tu să-l înțelegi e suficient să pășești în afara cercului, pentru a-l putea vedea în perspectivă. Trebuie să schimbi perspectiva, ca Robin Williams în „Cercul poeților dispăruți”, când îi pune pe elevi să se suie pe catedră: „Și acum cum e? Mai sunt eu profesorul care e deasupra tuturor și are dreptate indiferent de orice?”. Despre asta vorbesc
”, a mai dezvăluit Dan Bordeianu.