Cum a încercat un contrabandist să treacă granița ilegal cu țigări și băutură – Incredibil unde și-a ascuns marfa

Nu este banc! S-a întâmplat chiar la Vama Albița. Un tânăr contrabandist a încercat să treacă granița ilegal cu țigări și băutură, pe care le-a ascuns într-un mod foarte inventiv. I-a surprins chiar și pe polițiștii de frontieră.

Cum a încercat un contrabandist să treacă granița ilegal cu țigări și băutură. Incredibil unde și-a ascuns marfa

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița a descoperit bunuri accizabile, adică țigări și băuturi alcoolice, în valoare de peste 3.000 de lei, nedeclarate și ascunse în cutii , în vederea introducerii lor în mod ilegal în țară.

Contrabandistul de doar 26 de ani a „cules” țigările și sticlele cu băuturi fine, de la Duty Free-uri, le-a pus în cutii de fructe și, cu ele „copate” bine, a vrut să treacă prin Vama Albița spre Republica Moldova. N-a putut! Polițiștii de frontieră și vameșii s-au opus! Ba, i-au luat și „fructele” de contrabandă abia culese și l-au amendat cu 10 000 de lei. Românești, nu moldovenești!

Mai exact pe 2 februarie 2022, în jurul orei 22.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița -I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pentru a intra în țară, un tânăr cu cetățenie română și R. Moldova.

În vârstă de 26 de ani, acesta conducea un autovehicul marca Mercedes, cu destinația Anglia.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport și persoanei, ocazie cu care echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali a descoperit, ascunse și nedeclarate, în cutii cu fructe, 2.000 de țigarete (100 de pachete de țigări) și 61 litri de băuturi alcoolice, de proveniență duty-free.
Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reținerii întregii cantități de bunuri descoperite, în valoare totală de 3.025 lei și sancționarea contravențională a tânărului cu amendă în valoare de 10.000 lei
”, a precizat subcomisarul de poliție Irina Mirică, purtător de cuvânt al S.T.P.F. Vaslui.