PROGNOZA METEO. Anticiclonul loveste Romania inainte de Craciun. Ce efecte va avea slabirea VORTEXULUI POLAR

0

Meteorologii au anuntat cum va fi vremea spre final de 2019. In preajma sarbatorilor de iarna se pare ca Romania se va confrunta cu un fenomen rar, atunci cand a fost semnalat ca va lovi anticiclonul est-european.

PROGNOZA METEO DE CRACIUN. Vor fi inregistrate temperaturi cu mult mai scazute, dar si precipitatii mixte, in aproape toate regiunile tarii noastre. De asemenea, specialistii in meteorologie au anuntat si care sunt sansele ca de Craciun, dar si de Revelion, sa existe zapada, potrivit romaniatv.net

A fost anuntata o influenta foarte mare asupra tarii noastre in resimtirea anticiclonului est-european, care se extinde deasupra sud-estului Europei si intr-o oarecare masura, ciclonii mediteraneeni. Specialistii ANM au mai semnalat ca temperatura aerului va marca o scadere, in medie, cu 4-6 grade Celsius, fata de ultima luna a toamnei. Nici de Craciun, dar nici de Revelion nu exista sanse sa ninga. De asemenea, pe 31 decembrie ar putea fi sanse minime de ninsoare, dar sunt foarte slabe.

„Sansele unui Craciun cu zapada la nivelul intregii Romanii sunt de 0%. Nu trec de un 10 – 15% nici macar in zonele montane. Tiparul circulatiei atmosferice din aceste zile se va pastra foarte mult timp iar in ceea ce priveste un posibil eveniment major la nivelul stratosferei (SSW), pana la acest moment nu avem parte de niciun semnal care sa bucure”, se anunta in prognoza emisa de ANM.

Sfarsitul lunii decembrie va fi marcat de un fenomen rar, cel de anticiclon. Acesta este potrivit specialistilor meteo, dar si din punct de vedere climatologic, zona in care se afla tara noastra, in respectiva perioada. Se va resimti influenta dorsalei anticilonului est-european, care se afla intr-o extindere continua. Totodata, atunci cand se face cuplajul de anticiclon cu cel de cicloni mediteraneeni, se poate forma si fenomenul de viscol.

ESTIMARI METEOROLOGICE PENTRU INTERVALUL 16 decembrie 2019 – 13 ianuarie 2020

Saptamana 16.12.2019 – 23.12.2019

Valorile termice se vor situa peste cele specifice acestei perioade, la nivelul intregii tari, cu o abatere termica pozitiva mai accentuata la munte.

Regimul pluviometric va fi deficitar in toata tara, dar mai ales in zonele montane.

Saptamana 23.12.2019 – 30.12.2019

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decat cele normale pentru acest interval, in toate regiunile.
Cantitatile de precipitatii vor fi excedentare in regiunile sudice si apropiate de cele normale ale perioadei in rest.

Citeste continuarea AICI

Loading...
Share.

Comments are closed.