ULTIMA ORA! Anuntul Premierului Orban privind pensiile romanilor. Ce se va intampla anul viitor

0

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri seara, ca, in 2020, se va lucra la o noua lege a pensiilor, care sa elimine ”disfunctionalitatile, inechitatile”, potrivit stirileprotv.ro

”Anul viitor, e inclus in programul de guvernare, vom crea echipe largi de lucru in care vom include specialisti, vom include reprezentanti din partea organizatiilor pensionarilor, evident, oameni care au experienta in domeniu, pentru a face o analiza extrem de serioasa asupra sistemului de pensii din Romania, pentru a sesiza disfunctionalitatile, inechitatile”, a declarat, miercuri seara, Ludovic Orban.

Intrebat la ce inechitati se refera, premierul a afirmat: ”Daca v-am spus ca anul viitor vom lucra, astfel incat sa scoatem o lege mai buna a pensiilor, asta vom face”, transmite Agerpres.

Premierul Ludovic Orban a declarat, in 27 noiembrie, referitor la cresterea pensiilor cu 40% in 2020, ca exista o lege in vigoare, adoptata de Parlament si promulgata de presedintele Klaus Iohannis pe care Guvernul intentioneaza sa o respecte.

”Vom construi proiectul de buget avand in vedere aceasta crestere”, a spus atunci Orban.

SI atunci premierul a vorbit despre ”masuri de a corecta diferitele inechitati care au fost generate de-a lungul timpului in domeniul pensiilor speciale”.

Camera Deputatilor a adoptat, in 26 iunie, in calitate de for decizional, Legea pensiilor, initiata de fostul ministru al Muncii Lia Olguta Vasilescu, iar legea a fost promulgata in 8 iulie de presedintele Klaus Iohannis.

Valoarea punctului de pensie a crescut, de la 1 septembrie, cu 15%, respectiv de la 1.100 de lei la 1.265 de lei, odata cu intrarea in vigoare a Legii pensiilor, iar in 2021 va ajunge la 1.875 de lei.

Loading...
Share.

Comments are closed.