ALERTĂ METEO: Vreme absolut neobişnuită în România. Prognoza meteorologilor pana joi

0

Luni mai scad temperaturile în vest şi în nord-vest, pe unde se vor apropia de normal, dar în rest vremea se menţine caldă.

În zonele joase din vest, sud-vest şi centru, mai ales dimineaţa se anunţă nori de joasă altitudine sau ceaţă şi e posibil să burniţeze sporadic. Maximele se vor încadra între 11 grade în Maramureş, în estul Transilvaniei şi în zona deluroasă a Crișanei şi 21 de grade în sud-est.

Cum va fi vremea în fiecare regiune

În Dobrogea şi Bărăgan, se anunţă încă o zi plăcută, cu mult soare şi temperaturi ridicate pentru acest moment al anului.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, găsim vreme neobişnuit de caldă şi atmosferă va fi însorită. Maximele termice scad uşor faţă de ziua trecută.

În nordul Moldovei şi în Bucovina se anunţă o zi foarte frumoasă: soare, câţiva nori de vreme bună şi temperaturi puţin mai mici faţă de cele înregistrate ieri.

Vreme plăcută se anunţă şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş. Maximele termice scad uşor faţă de ziua trecută şi se vor apropia de normalul perioadei.

În vestul ţării, în prima parte a zilei se anunţă ceaţă, însă peste zi vom zări soarele iar maximele termice scad chiar şi cu 5 grade faţă de ziua trecută.

În centrul României, avem ceață, însă după ce se risipeşte va fi plăcut. Vântul va sufla tare pe crestele montane, iar termometrele vor indica cel mult 15 grade Celsius în vestul provinciei.

În Oltenia se anunţă soare şi atmosferă plăcută, după ce se risipeşte ceata matinală. Se încălzeşte uşor şi după prânz vor fi 17-18 grade Celsius.

În sudul ţării, e posibil să fie puţină ceaţă pe la câmpie în orele dimineţii dar mai târziu atmosferă va fi însorită peste tot. Temperaturile scad uşor faţă de ieri dar tot vor ajunge până 21 de grade Celsius, valori ridicate pentru luna noiembrie.

În Bucureşti, luni mai scad temperaturile însă tot cald o să fie. Atmosferă va fi însorită şi plăcută, iar termometrele vor indica după prânz 21 de grade Celsius.

La noapte revin condiţiile de ceaţă şi minimă coboară spre 7 grade Celsius.

La munte, va predomina vremea frumoasă şi vântul va prinde putere la altitudini mari. Temperaturile din staţiuni vor fi în scădere şi se vor apropia de normalul perioadei.

Prognoza meteo pentru următoarele trei zile

În Bucureşti, marți, la începutul zilei, înnorările vor fi temporare şi poate să apară ceața. Mai târziu se înseninează şi se va încălzi uşor. Maximă termică va fi de 22 de grade Celsius.

Miercuri, norii vor fi numeroşi, aşteptam ploi slabe spre seară şi vântul se activează. Se răcoreşte uşor şi vor fi cel mult 20 de grade.

Joi mai scad temperaturile însă tot cald o să fie pentru mijlocul lunii noiembrie. Norii persistă şi o să plouă din când în când.

La munte, marți se face mai cald, va ploua pe spaţii mici în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali iar la altitudini mari rafalele de vânt vor atinge viteze de până la 90 km/h.

Miercuri vremea se va menţine caldã pentru dată din calendar. Va ploua mai consistent în masivele vestice şi vântul va prinde putere pe crestele montane.

Joi norii vor fi numeroşi, va ploua pe suprafeţe extinse şi se pot strânge cantităţi mai mari de apã. Vântul se înteţeşte la altitudini mari iar temperaturile scad uşor.

Loading...
Share.

Comments are closed.