Primele date in cazul băiatului de 8 ani din Pecineaga, Iulian Bițică. Poliţiştii constănţeni au schimbat încadrarea juridică a dosarului. Ce au descoperit medicii legiști

0

Băiatul de opt ani dispărut la sfârșitul săptămânii trecute din Pecineaga a fost găsit într-un bazin de colectare.

Potrivit IPJ Constanţa, băiatul de opt ani dispărut sâmbătă în localitatea Pecineaga, care a fost găsit vineri într-un bazin cu dejecţii, a murit înecat, potrivit rezultatelor necropsiei.

Oamenii legii au mai descopoerit că la două ore după ce a dispărut de acasă, Iulian a fost identificat pe camerele de vedere în zona unui podeț.

Anunţul a fost făcut de Constantin Dancu, şeful IPJ Constanţa, vineri, într-o conferinţă de presă organizată în Pecineaga. „Serviciul de Medicină legală a finalizat necropsia trupului neînsufleţit, cauza decesului fiind asfixiere mecanică consecutivă – înecul”, a declarat Constantin Dancu.

În urma căutărilor cu trei câini de urmă, polițiștii au fost conduși către bazinele în care se aflau dejecțiile de porci. Anchetatorii au stabilit că cel mai probabil băiatul a alunecat în bazin, după ce s-a descălțat de rolele cu care plecase de acasă și a rămas doar în șosete.

Copilul a fost găsit în primul bazin, trupul plutind sub suprafaţa apei, fiind vizibilă o parte a capului. Cercetările şi căutările în acest bazin nu au fost sistate, spun poliţiştii. Poliţiştii constănţeni au schimbat încadrarea juridică în dosarul morţii lui Iulian şi anchetează in rem infracţiunea de ucidere din culpă. Până acum, dosarul a fost deschis pentru lipsire de libertate în mod ilegal.

Loading...
Share.

Comments are closed.