Ce trebuie să dai de pomană de Sf Mihail și Gavriil si de ce trebuie sa aprinzi o lumanare in biserica. Nici nu stii ce putere mare are

0

Sfinții Mihail și Gavril pică în fiecare an pe data de 8 noiembrie. Credincioșii dau de pomană celor nevoieași pentru a aduce alinare sufletelor celor adormiți. Află ce se dă de pomană de Mihail ș Gavril.

Se spune că de Sf Mihail și Gavril este bine să aprinzi o lumânare pentru a avea parte de lumină pe lumea cealaltă. În același timp este bine să dai de pomană pentru sufletele celor adormiți, mai ales dacă în această zi îți serbezi onomastica.

Tradiţia spune că este bine ca de Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil să dai ceva de pomană. Însă, chiar dacă nu a început postul Crăciunului, multă lume nu ştie că astăzi este zi de post. Prim urmare, tot ceea ce dăm de pomană de Sf. Mihail şi Gavriil trebuie să fie de post.

În biserici, fiecare creştin aprinde câte o lumânare pentru sufletul său pe lumea cealaltă. Lumânările care se aprind la biserică în ziua de 8 noiembrie sunt considerate a fi adevărate talismane norocoase. Aceste lumânări “ţin de lumină” în lumea de dincolo.

De Sfinții Mihail și Gavril se dă de pomană vin, covrigi, mere, pere, struguri, cozonac de post și alte dulciuri de post.

Unele persoane pomenesc sufletele adormite care poartă numele Sfinților Mihail și Gavril. Aceștia aduc la biserică, pe lângă cele de mai sus, colivă și colaci.

Rugăciune către Sfinții Mihail și Gavril

„Sfinţilor Arhangheli, care fără de trup slujiţi Ziditorului lumii cu credinţă şi tărie, rugaţi-vă pentru noi şi cereţi de la Domnul Dumnezeul nostru puterea să stăm în faţa vrăjmaşilor neclintiţi şi nebiruiţi, în numele adevăratei credinţe a Adevăratului nostru împărat ceresc.

Cu sabie de foc distrugeţi pe cei răi care niciodată nu precupeţesc a ne vătăma trupul şi sufletul nostru, care ne urgisesc în numele Satanei, întunecatul stăpân al lumii celei de jos. Şi faceţi ca lumina Dumnezeiască să se reverse asupra noastră şi să ne lumineze calea şi sufletul şi acum şi-n vecii vecilor, de-a pururea. Amin!”

Loading...
Share.

Comments are closed.