Pâine de casă- rețetă! Ingredientul care readuce gustul copilăriei în casa ta

0

Pâine de casă rețetă. Pentru iubitorii de bucate tradiționale românești, pâinea de casă este un preparat ce nu trebuie să lipsească de pe masă.

Nimic nu este mai bun decât o pâine făcută în casă, frământată cu mâinile tale și coaptă în tihnă la cuptor. Dacă îți place pâinea de casă, nu ezita să o prepari chiar tu, este mai simplu decât crezi.

Pâine de casă rețetă

Mereu poftești la pâine de casă, însă niciodată nu îndrăznești să faci chiar tu, de teamă că nu va ieși ca cea din copilărie preparată de bunică? Este timpul să prinzi putin curaj și să încerci să o prepari chiar tu.

Ingrediente pentru pâine de casă:

  • 1 kilogram de făină
  • 50 de grame de drojdie
  • 3 linguri de zahăr
  • 4 linguri de ulei
  • o jumătate de litru de apă călduță.

Mod de preparare pâine de casă

Puneți făina într-un vas, apoi adăugați rând pe rând toate ingredintele de mai sus. Se adaugă apoi apa călduță un pic câte un pic, până se formează compoziția.

Pâine de casă rețetă! Ingredientul care readuce gustul copilăriei în casa ta

Atunci când coca este formată, se ia din vas și se frământă. După ce ai terminat de frământat, aluatul se lasă la dospit, preț de 30 de minute. Important: Coca se lasă la temperatura camerei.

După ce au trecut cele 30 de minute, aluatul se ia și se mai frământă preț de 2-3 minute, până când capătă forma de pus în tavă.

Apoi se lasă la copt la o temperatură de 190 de grade C, timp de 30-40 de minute.

După ce timpul de coacere a trecut, pâinea de casă se scoate de la cuptor și se umezește cu apă rece. Este indicat să folosiți o pensulă. Pâinea se înfășoară apoi într-un prosop uscat pentru a nu i se usca coaja.

Pâine de casă rețetă! Ingredientul care readuce gustul copilăriei în casa ta

După aproximativ 10 minute puteți să savurați pâine de casă după rețeta bunicii.

Loading...
Share.

Comments are closed.