Iohannis: “Rămâi trăsnit ce preocupări au unii. Noi nu avem infrastructură.” Şeful statului luptă pentru un nou pact

0

Preşedintele Klaus Iohannis a spus miercuri, în cadrul şedinţei plenare a Coaliţiei pentru Dezvoltarea României, că ţara are nevoie de infrastructură, aceasta presupunând inclusiv transportul public, şi a criticat activitatea unor primari, spunând că ei pot fi “sancţionaţi” la vot.

“Vedeţi cei care care locuiţi în Bucureşti sau în jur că deja o navetă de câţiva km devine un calvar pentru că infrastructura nu face faţă. Dacă vorbim de infrastructură, nu trebuie să ne gândim doar la autostrăzi, dar e transportul rutier, pe carle ferată, cel public, total deficitar”, a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele a criticat activitatea unor primari în acest sens.

“Dacă ne uităm la peocupările guvernanţilor şi edililor, rămâi trăsnit. Se ocupă de cu totul altceva decât e nevoie pentru a face România mai funcţională. Această decorelare între nevoia românilor şi mediul de afaceri si preocupările politicienilor trebuie corectată. Această corecţie se numeşte alegeri”, a mai spus preşedintele.

Şeful statului a declarat că ar fi nevoie de un pact pe infrastructură, deşi nu încurajează semnarea de pacturi doar pentru ca ele să fie făcute.

“După pactul semnat pe apărare, în politică s-a ajuns la pactomanie. Prea multe înţelegeri au fost proforme. Doar că în practică mai urma ceva…implementarea, care nu s-a făcut. Să nu mai menţionăm situaţiile în care aţi semnat diferite înţelegeri care ulterior au fost ignorate”.

sursa: MediaFax.ro


Loading...
Share.

Comments are closed.