Migdale seara la macerat si consumate a doua zi dimineata! La ce ajuta

Migdalele sunt cunoscute ca fiind cele mai bogate in nutrienti din toate soiurile de nuci si o componenta importanta a oricarei diete echilibrate.
Originare din Estul Mijlociu, Asia de sud si Africa de Nord sunt raspandite acum in multe alte zone ale globului.

Migdalele au un continut bogat de proteine, acid folic, vitamina E, omega 3 si omega 6 precum si urmatorii nutrienti minerali:

– magneziu
– calciu
– fosfor
– seleniu
– cupru
– zinc

Conform cu nutritionistii, aceste seminte trebuie puse in apa peste noapte inainte de a fi consumate. In acest fel se vor elimina compusii toxici care ar putea fi prezenti la suprafata semintelor, se descompune glutenul si se elibereaza acidul fitic iar consumul in aceasta stare ne aduce maximul de beneficii.
Iata in continuare ce beneficii poate sa aduca sanatatii consumul de migdale inmuiate in apa.

Cumparati migdale crude, organice si puneti-le intr-un bol acoperindu-le cu apa. Lasati peste noapte iar dimineata scurgeti apa de pe ele. Ceea ce nu consumati pe loc, poate sa fie pastrat in pungi de plastic la frigider timp de o saptamana in care isi pastreaza aceleasi proprietati.

Consumati migdale in urmatoarele cazuri:

Memorie slaba

1. Inmuiati peste noapte 10 migdale iar dimineata decojiti-le si amestecati-le cu unt si zahar. Administrati timp de 2 luni. Intareste memoria si elimina slabiciunile creierului.
2. Amestecati 10g de seminte de fenicul cu 10g de zahar la care adaugati 7 migdale. Macinati si consumati intr-un pahar cu lapte cald seara, timp de 40 de zile. Imbunatateste memoria, functiile creierului si vederea. Nu consumati apa dupa ce ati luat seara acest tratament.

Reduce colesterolul

Migdalele tinute in apa pot reduce nivelul colesterolului datorita continutului de acizi grasi mononesaturati care micsoreaza cantitatea de lipoproteine cu densitate mica (colesterolul rau) din fluxul sanguin.

Previne cancerul

Cancerul de prostata si de san poate sa fie evitat prin consumul regulat de migdale inmuiate. Acestea contin flavonoide si vitamina E care se stie ca previn aparitia cancerului. Acestea cresc deasemenea speranta de viata.

Protejeaza sarcina

Acidul folic din migdale reduce riscul defectelor de nastere si de aceea este indicat sa fie consumat de femeile gravide.

Pierdere in greutate

Sunt foarte putine substante chimice sau organice care sa fie atat de eficiente in cura de slabire precum migdalele inmuiate. Fiind bogate in grasimi mononesaturate, satisfac pofta de mancare si contribuie la scaderea in greutate.

Anti- inflamator

Unul din beneficiile migdalelor este ca scade nivelul proteinelor reactive care sunt markerii inflamatiilor din corp.

Tuse

Tusea poate fi tratata cu o pasta obtinuta din migdale inmuiate si zahar adaugate in cantitati egale. Administrati pe limba de doua ori pe zi pentru a scapa de tuse.

Daca v-a placut acest articol, nu uitati sa-l distribuiti rudelor si prietenilor dvs.

 

Traducerea si adaptarea Planeta Pamant © Copyright 2017