Recolta inepuizabila de ghimbir chiar la tine in casa

0

Multi dintre oameni folosesc la adresa ghimbirului numele de cea mai sanatoasa planta. Ne-am gandit ca ar fi interesant pentru voi sa invatati sa va cultivati propriul ghimbir, in locuinta, in mod simplu si fara dificultati. Intreaga planta este utila: radacinile se folosesc la gatit, amestecuri de plante smoothies si condimente.

Cum plantam ghimbir

Intotdeauna cand doriti sa achizitionati seminte de ghimbir, orientati-va catre un catalog sau un centru de gradinarit. Semintele din magazinele alimentare nu au acelasi efect. In primul rand trebuie sa le curatati de pesticide, acest lucru se face usor prin inmuiere peste noapte intr-un vas cu  apa.

Sfaturi utile

Ghimbirul perfect, cand il cumparati. trebuie sa aiba coaja neteda, sa nu fie imbatranit si deshidratat, si cel mai bine este sa aiba cat mai multi muguri. Puneti-le in ghivece putin adanci, late, deoarece ghimbirul creste orizontal. Mugurii se pot replanta in ghivece separate.

Ghid de cultivare pas cu pas

  1. Eliminati substantele chimice toxice de pe radacina prin inmuiere in apa calda pentru o noapte.
  2. Utilizati soluri bogat drenate.
  3. Faceti plantarea  cu mugurii in sus, dupa care  acoperiti cu 2,5 – 5 cm de sol si stropiti cu apa.
  4. Plasati ghivecele  intr-un spatiu cald, dar nu exagerat de insorit.
  5. Utilizati sticle cu pulverizator pentru a mentine solul umed.
  6. Primii lastari urmeaza sa apara dupa doar  cateva saptamani, apoi este nevoie numai sa udati cu regularitate.
  7. Recoltarea ghimbirului

Primele radacini se pot recolta dupa 3-4 luni. Sfat  suplimentar: trageti deoparte solul si dedesupt veti descoperi si mai multe radacini. Taiati-le si nu uitati sa trageti inapoi pamantul indepartat. Ingrijirea  adecvata este esentiala pentru o productie nesfarsita de radacini de ghimbir. Extindeti recolta facand mereu vase cu noi rizomi.

Traducerea si adaptarea Planeta Pamant © Copyright 2017

Loading...
Share.

Comments are closed.