Scapa de durerile de cap cu ajutorul unui prosop! Se numeste Masaj Terapeutic

0

Cu totii suntem familiarizati cu durerile de cap insidioase, acesta fiind motivul pentru care acest sfat nu ne poate lasa indiferenti. Milioane de americani sufera in mod regulat de dureri de cap de toate felurile, durerile de cap fiind si principala cauza a lipsei de la locul de munca.

Majoritatea durerilor de cap se incadreaza intr-una dintre cele trei categorii – dureri de cap din pricina tensiunii sau a migrenelor.

Durerile de cap din cauza tensiunii sunt cauzate de obicei de probleme musculare si de postura, si se pot agrava din cauza stresului, anxietatii, oboselii, depresiei si a zgomotului si luminii prea puternice.

Indiferent de ce tip de dureri de cap suferiti, exista  mai multe puncte de declansare pe cap, gat, ochi si partea superioara a spatelui, care, atunci cand le masati, va pot oferi alinare.

Va sugeram o metoda, care va va ajuta mai eficient decat medicamentele.

Masaj cu un prosop – o metoda eficienta de a imbunatati circulatia sangelui in cap si gat, care ajuta la eliminarea durerii.

In plus, masajul scalpului este o procedura foarte placuta.

Cum executam masajul terapeutic al capului, cu ajutorul unui prosop:

Alegeti prosopul potrivit, sa nu fie prea gros. Rulati-l cu miscari in spirala, pana cand obtineti o rola destul de robusta.

Apasati bine prosopul pe spate, tinand cu ambele maini cele doua capete ale rolei.

Mutati prosopul pe cap pe gat si umeri, continuand sa masati ritmic si desfaceti putin prosopul, astfel incat masajul sa fie suficient de intens.

Continuati procedura timp de 3 – 5 minute, aceasta stimulare va fi suficienta pentru a atenua durerea de cap. Daca totusi durerea nu dispare, luati o pauza de 10 minute, dupa care repetati procedura de masaj.

In caz de dureri de cap severe, masajul trebuie combinat cu terapie suplimentara: beti o ceasca de ceai de menta, care va favoriza dilatarea vaselor de sange. Astfel, durerea va disparea rapid.

 

Traducerea si adaptarea Planeta Pamant © Copyright 2017

Sursa: creativityexplosion.com

Loading...
Share.

Comments are closed.