Medicii din strainatate salveaza copii romani cu malformatii la inima

0

9 copii din Romania cu malformatii la inima, uitati pe liste de asteptare interminabile, au fost salvati de la moarte de medicii straini. O echipa de specialisti a fost organizata la Sibiu, unde i-a operat gratuit pe micutii bolnavi, oferindu-le astfel o noua sansa la viata.

La numai 5 luni, inima acestui baietel a invatat sa bata din nou. Ar fi ramas pe o lista de asteptare ce l-ar fi condus, probabil, spre moarte daca medicii nu l-ar fi salvat. 50 de specialisti din tara, dar si multi veniti din strainatate l-au operat.

Si inima Mirunei – o fetita in varsta de 8 luni – bate acum mai tare. Dupa o sarcina normala, mama ei a aflat ca micuta are o malformatie grava. In total 9 copii care sufereau de malformatii congenitale cardiace au renascut zilele acestea. Micutii au fost operati GRATUIT intr-un spital din Sibiu. Strainii le-au dat sansa la viata. In Romania, parintii care n-aveau bani trebuiau sa-si tina copiii pe liste de asteptare.
La noi in tara se fac interventii pe inima la copii in doua centre specializate: la Cluj si la Targu Mures. Putini au insa sansa sa fie operati, deoarece anual apar in jur de 2000 de cazuri noi.

Romania este pe primul loc in Europa la mortalitate infantila. In ultimii patru ani la Sibiu au fost operati la inima 112 copii.

Loading...
Share.

Comments are closed.