Eu sunt medic de familie! Intr-o zi vine la mine o femeie cu fata ei de 16 ani, care se simtea cam rau. Ii zic ca fata e gravida in patru luni. Ea zice ca n-are cum, ca fata e virgina. Ma duc la geam, stau 5 minute… A doua zi doamna si-a schimbat medicul

Eu sunt doctor de familie. Intr-o zi vine la mine o doamna cu fata ei de 16 ani, care se simtea cam rau. Ii zic ca fata e gravida in patru luni. Ea zice ca n-are cum, ca fata e virgina. Ma duc la geam, stau 5 minute… A doua zi doamna si-a schimbat medicul de familie. Am facut si eu o gluma, ca prea era sigura pe ea :))

Medicii au multe povesti amuzante care s-au intamplat cu adevarat in cabinetele lor. Cei mai multi ar putea umple carti cu aceste intamplari. Un medic de familie a impartasit o poveste care s-a intamplat de curand.

 

“La ora 14 avea o programare cu una dintre pacientele mele mai vechi, doamna Gherman si fiica sa, Ioana de 16 ani. Programarea s-a cerut a fi urgenta. Fiica nu se simtea bine.

 

– Care este problema? Cu ce va pot ajuta?

 

– Fiica mea nu se simte deloc bine. S-a ingrasat in ultima perioada, vomita dimineata si e foarte sensibila la mirosuri.

 

– Ia sa vedem. Ioana, hai sa iti iau tensiunea si sa te ascult. In 5 minute vine si asistenta sa-ti ia sange. In 5 zile avem rezultatele si veniti din nou la control. Pana atunci, Ioana, incearca sa mananci mai multe fructe si legume, sa te odihnesti si sa eviti grasimile, prajelile si efortul.

 

Doamna Gherman era tare ingrijorata. Eu aveam deja un posibil diagnostic si am asteptat rezultatele analizelor de sange. Mi s-a confirmat ipoteza, mai tarziu.

 

La urmatorul control, incerc sa o iau cu usurelul pe mama.

 

– Doamna Gherman, nu stiu cum sa va spun asta, dar fiica dumneavoastra este insarcinata. In patru luni, as zice eu, dar trebuie sa o vada si un obstretician ginecolog. Va dau trimitere.

 

– Gravida? – doamna Gherman este socata. Fata mea, n-a fost niciodata cu un barbat. Nu-i asa, Ioana? – se intoarce catre fiica ei.

 

– Da, mama. Nu m-am sarutat niciodata cu un baiat.

 

Situatia devenise ridicola spre amuzanta. M-am dus spre fereastra si priveam cerul. Am stat cam 5 minute asa, timp in care mama era tare revoltata. M-a intrebat daca s-a intamplat ceva.

 

– Doamna, ultima oara cand a ramas o virgina insarcinata, o stea a aparut la rasarit si trei magi au pornit o calatorie. N-as vrea sa ratez momentul asta din nou.

 

Doamna Gherman si-a schimbat medicul de familie a doua zi.”