Alimentele amare ajuta digestia si scad nivelul de zadar din sange

0

Cand mancam alimente procesate si grase, corpul nostru devine lent si impotmolit cu acumularea de toxine in ficat si rinichi. Principalul organ din corpul nostru care este responsabil pentru filtrarea toxinelor si metabolizarea grasimilor este ficatul. Cu un ficat impovarat, rinichii pot suferi de asemenea de toxicitate de sange, cauzand acumularea toxinelor.

Una dintre cele mai bune moduri de a sprijini functia ficatului si a rinichilor este detoxifierea prin consumul de legume amare si ierburi. Cei mai multi oameni iubesc fructele dulci si urasc gustul amar al anumitor legume, prin urmare pierd minunatele beneficii ale fructelor si legumelor amare.

Gustul amar este adesea asociat cu constituentii chimici toxici, cum ar fi alcaloizi din plante. Acest gust amar este menit sa descurajeze animalele de la a-l consuma. Cu toate acestea, mici cantitati din aceste alimente amare sunt necesare pentru vindecare. Chiar si animalele stiu sa manance amar atunci cand sunt bolnave.

Cum sa beneficiati de alimentele amare

Asa cum am mai mentionat, alimentele amare au multe proprietati medicale si valori nutritionale ridicate. Dar pentru a beneficia din plin de acestea, este necesar sa gustati cu adevarat gustul amar care activeaza reflexele neuronale si hormonii eliberati, ca urmare a simularii receptorilor de gust amar.

Nu incercati sa mascati gustul amar cu miere sau alti indulcitori. In mod similar, prin consumul alimentelor amare in capsule si pastile, ratati beneficiile lor enorme de sanatate. In cazul in care doriti sa beneficiati de toate avantajele, atunci trebuie sa simtiti acel gust amar!

Exista multe legume amare pe care le puteti manca crude, fierte, sau sa preparati suc din ele. Iata o lista scurta cu cateva dintre acestea: Rucola, cicoare, papadie, varza, spanac, purslane, andive, nasturel.

Ierburi amare: frunze de brusture, radacina de cicoare, radacina de papadie, marar, radacina de gentiana si armurariu.

In cazul in care sunteti gravida sau alaptati si luati medicamente prescrise sau sunteti in curs de orice fel de tratament, incercati sa evitati aceste alimente amare deoarece pot interfera cu tratamentele si pot cauza diferite reactii nedorite in organism.

 

Traducerea si adaptarea Planeta Pamant © Copyright 2017

Sursa: healthycaregroup.com

Loading...
Share.

Comments are closed.