Cati oameni vezi in imagine? Daca o sa gasesti mai mult de 6, esti un geniu! Rezolvarea in articol

0


Exercitiile de vedere si iluziile optice reprezinta o modalitate excelenta pentru verificarea vederii si a capacitatilor de gandire critica. Acest tablou, creat de pictorul mexican Octavio Ocampo, va va tine .
Daca ati gasit 6 oameni, va puteti considera un utilizator mediu de Internet. Iar daca i-ati descoperit pe toti 9, sunteti un adevarat profesionist!n suspans.

Tabloul se numeste „Familia Generalului”. El a fost vazut de mii de utilizatori de Internet, insa doar 10% dintre ei au reusit sa descopere toate chipurile ascunse pe el. Va dam o sugestie: sunt 9. Faceti parte din acei 10%?
Aflati chiar acum!

Dar oare de ce ne place nou, oamenilor, atat de mult, sa rezolvam probleme cu iluzii optice? Raspunsul este foarte simplu: pentru creierul nostru este foarte excitant faptul ca trebuie sa caute obiecte pierdute. Intreaga zi, pe parcursul ei, creierul primeste milioane de mesaje. Informatii vizuale si auditive pe care este nevoit sa le prelucreze si sa le stocheze in colturile intunecate ale inconstientului.
Acest tablou a fost desenat astfel incat sa ai impresia ca te uiti la un apus de soare, dar, defapt, pe el este reprezentat un chip uman. Bineinteles, creierul nostru lucreaza intensiv sa uneasca toate obiectele pe care le vede.

Pictura magica a lui Octavio Ocampo

Pictor, mexican, dintr-o tara cu o puternica traditie crestina, alege sa picteze adesea simboluri sacre. Chipul lui Iisus e una din marile teme pe care le abordeaza, prin care ne releva semnificatii mereu noi.

Cu cat priviti mai cu atentie un tablou al lui Octavio Ocampo, cu atat mai mult se releva semnificatii neasteptate. La prima vedere se remarca o imagine, dar la o privire mai atenta detaliile se metamorfozeaza in ceva cu totul deosebit. In pictura lui Ocampo, florile devin chipuri de oameni, apostolii si crucea devin chip al lui Iisus. Fiecare imagine dezvaluie o alta imagine, diferita si unica, ce poarta un alt mesaj emotional. Arta sa e plina de simboluri, si e sursa a unei nesfarsite fascinatii.

Astfel, sa revenim la „Familia Generalului”. Cate chipuri ati gasit?
Numarul lor este 9. Patru dintre ele sunt in coltul superior stang, unul — in coltul superior drept si patru oameni — in centru.

Loading...
Share.

Comments are closed.