13 remedii naturale de crestere a parului

Sa ai un par sanatos poate fi o adevarata provocare. Stresul, stilul alimentar nesanatos, diverse boli, genetica, produsele chimice de pe piata, toate reprezinta un factor de risc pentru  sanatatea parului nostru.

In acest articol va prezentam cele mai eficiente 13 remedii naturale pentru crestere a parului pe care trebuie sa le incerci.

  1. Agrisele indiene (Amla)

Boabele de agrise intaresc foliculii de par, previn despicarea acestuia si ajuta la cresterea firului de par. De asemenea, agrisele indiene intensifica culoarea parului si textura.

Amestecati doua linguri de suc de lime cu doua linguri de suc de agrise indiene. Aplicati solutia pe scalp si lasati sa actioneze doua ore. Spalati-va apoi cu apa calduta.

  1. Frunze de curry si ulei de cocos

Curry-ul este cel mai eficient remediu pentru intensificarea si ingrijirea culorii parului. In combinatie cu uleiul de cocos, este cea mai buna solutie pentru crestere a parului.
Fierbeti 7-8 frunze de frunze proaspete de curry cu o jumatate de ceasca de ulei de cocos. Veti obtine o pasta neagra. Raciti-o si aplicati-o pe par. Ca remediul sa functioneze, trebuie sa-l puneti in practica de doua ori pe saptamana. Nu numai ca veti ajuta parul sa creasca mai repede, dar veti scapa si de firele albe de  par.

  1. Masca cu albus de ou

Albusul de ou este foarte bogat in nutrienti sanatosi ca sulfurul, zincul, fier, iod si fosfor. Acesti nutrienti  sunt excelenti pentru hidratarea si hranirea foliculior de par. Nu trebuie decat sa aplicati albusul de ou pe scalp si lasati sa actioneze 15 minute. Apoi clatiti cu apa calda.

  1. Uleiul de ricin

Uleiul de ricin este bogat in vitamina E si aminoacizi esentiali cum ar fi omega 9, transformand-ul intr-un remediu perfect de intretinere a parului.  Uleiu de ricin are o textura destul de groasa si de aceea este bine sa-l amestecati cu alte uleiuri, cum ar fi cel de migdale, de cocos sau de masline.

Aplicati amestecul acestor uleiuri pe scalp si lasati sa actioneze o ora, apoi clatiti cu apa calda.

  1. Uleiul de vitamina E

Acest ulei este bogat in antioxidanti extrem de eficienti  in combaterea radicalilor liberi. In plus, ajuta scalpul sa se oxigeneze mai bine. Masati-va scapul cu acest ulei seara si lasati sa actioneze pe timpul noptii. Clatiti dimineata.

  1. Aloe Vera

Aloe Vera previne caderea parului, stimuleaza cresterea, il face mai moale si mai matasos.

Intr-un recipient amestecati 1 lingura de aloe vera, 1 linguri de sampon, ½ lingura de germeni de grau si lapte de cocos. Masati parul cu acest amestec timp de 1 miunt si apoi clatiti.

  1. Mixul cu albus de ou, miere si ulei de masline

Mierea contine antioxidanti si nutrienti care ajuta parul sa creasca. Amestecati 1 lingurita de miere, 1 lingurita de ulei de masline si albusul de la un ou. Aplicati pasta pe scalp timp de 20 de minute si apoi clatiti cu apa calda.

 

 

  1. Usturoiul

Gratie continutului bogat de alicina, usturoiul este un remediu excelent impotriva caderii parului.  Zdrobiti 7-8 capatani de usturoi si fierbeti impreuna cu putin ulei de masline. Lasati la fiert timp de 10 minute. Dupa ce se raceste, aplicati pasta pe scalp. Puteti repeta procesul zilnic.

  1. Ceapa

Ceapa este extrem de bogata in sulfur. Sulfurul stimuleaza crearea colagenului care este esential pentru cresterea parului.

Razuiti 2-3 cepe si aplicati pe scalp timp de 30-60 de minute. Repetati procesul o data pe saptamana.

  1. Uleiul de rozmarin

Amestecati 2 linguri de sampon cu 2 linguri de ulei de rozmarin. Spalati-va pe cap cu acest amestec. Rezultatul va fi uluitor.

  1. Cartofii

Cartofii contin vitaminele A, B si C, potasiu, calciu, fosfor si fier,  ingrediente foarte benefice  pentru sanatatea parului.

Pentru prepararea remediului aveti nevoie de ½ de suc de cartofi, 1 l de apa, 1 galbenus de ou si 1 lingurita de miere. Amestecati toate ingredientele si apoi aplicati pe par. Lasati sa actioneze timo de 30 de minute. Repetati procedeul o data pe saptamana.

  1. Suc de lamaie

Citricele sunt bogate in vitaminele C si D, acid folic si antioxidanti  si de aceea sunt un remediu puternic pentru cresterea parului.

Amestecati 1 lingurita de suc de lamaie cu 2 lingurite de ulei de cocos. Aplicati amestecul pe par si lasati sa actioneze timp de ora. Este un remediu excelent si pentru parul gras.

  1. Schinduful

Semintele de schinduf contin lecitina, nemaipomenita pentru hidratarea si intarirea parului.

Luati o cana de seminte de schinduf si inmuiati-le in apa, lasandu-le peste noapte. Dimineata le puteti pune in blender pentru a le face o pasta. Aplicati pasta pe par si lasati sa actioneze o ora dupa care clatiti cu apa calda.

Sursa: www.healthylifetricks.com

Traducere si adaptare: Echipa Dr. Andrei Laslau