ACESTEA au fost ultimele cuvinte ale lui Ceausescu inainte de a fi impuscat! Blestemul cu limba de moarte lasat romanilor

0

Au trecut 28 de ani de la executarea sotilor Ceausescu.

Perioada 23-25 decembrie 1989 a fost cea in care Nicolae si Elena Ceausescu au fost prinsi, judecati si executati prin impuscare. Dupa multi ani ani de tacere, au fost facute publice ultimele cuvinte ale cuplului.

Pe data de 25 decembrie 1989, TVR anuntA ca Elena si Nicolae Ceausescu au fost judecati de un Tribunal Militar Extraordinar. Cei doi au fost condamnati la moarte si le-a fost confiscata averea. Acestia au refuzat sa faca recurs.

Dorin Carlan, unul dintre membrii plutonului de executie care l-a impuscat pe Nicolae Ceausescu si sotia sa, Elena, a vorbit la un post de televiziune despre ultimele secunde de viata ale fostilor conducatori.

Potrivit lui Dorin Carlan, ultimele cuvinte ale lui Nicolae Ceausescu au fost: “Traiasca Republica Socialista Romania libera si independenta! Moarte tradatorilor! Istoria ma va razbuna!”, dupa care a inceput sa cante un fragment din “Internationala”.

SURSA

Foto: TVR

Loading...
Share.

Comments are closed.