Atentie la semnalele ca nu aveti suficient magneziu in organism!

0

Magneziul este un mineral important de care organismul are probabil cel mai mult nevoie. Din nefericire, multi dintre noi avem un deficit. Oamnii au 30-60 ml de magnzeiu in dinti si oase, si mici cantitati in inima, creier si sange.

De fapt, fiecare celula are nevoie de magneziu pentru sanatate, si aceasta minerala este benefica pentru mai mult de 300 de functii metabolice. Aceasta minerala ne este vitala, dar din nefericire mai mult de jumatate din Americani nu o include in alimentatie.

De ce?

In aceasta epoca moderna, cu totii avem obiceiuri nesanatoase, astfel incat corpul nostru isi utilizeaza rezervele de minerale pentru stresul la care suntem supusi. Trebuie sa luam suplimente de cel putin 500 – 1000 mg pe zi. Deficitul de magneziu include simptome cum ar fi insomnia, crampe musculare, oboseala, cheaguri de sange, spasme faciale, anxietate, migrene, nivel scazut de zahar in sange si osteoporoza.

Din moment ce promoveaza circulatia oxigenului la creier, magneziul ajuta la tratarea bolii Alzheimer. Pentru cei care sufera de parkinson, studiile au aratat ca pacientii au un nivel scazut de magneziu. Mai mult de atat, deficitul de magneziu este legat de stres si boli cronice cum ar fi diabetul de tip 2. Pentru a avea acest deficit inseamna ca supraproducerea de insulina in organism si glucoza afecteaza direct celulele, inflamandu-le.

Bun pentru minte si trup

Dietele bogate in magneziu include multe legume verzi, spanac, varza, avocado, ciocolata neagra, cereale integrale, peste, seminte de chia, floarea soarelui, in, dovleac si nuci. De asemenea, este bine sa includeti si sumplimente. In cazul in care deja faceti asta, includeti-le pe cele cu co-factori Glycinat, orotat, malat, taurinat. Acestea sunt cel mai bine absorbite si sprijina fiecare functie a organismului.

Iata ce fac cei 4 co-factori:

Glycinat: bun pentru anxietate, iritbilitate, insomnie, concentrare si isterie. Mai putine efecte adverse laxative si mai putine sanse de diaree. Mai multe probleme rezolvate pe termen lung. Nu provoaca depresie sau amorteala.

Malat pentru muschi: pentru firbomialgie, oboseala musculara, sindrom premenstrual si migrene, o diegestie mai buna dupa mese si multa energie.

Orotat pentru organism: Performanta sportiva mai buna si imbunatatirea formatiunilor ADN.

Taurinat pentru inima: Mai putine migrene, fara palpitatii si aritmie.

Nu doar suplimentele de magneziu dar si magneziul din alte surse trebuie sa aiba B6, deoarece B6 este cucial pentru absorbtia acestui mineral.

Daca ati gasit util acest articol, nu uitati sa il distribuiti cu prietenii si familia!

 

Traducerea si adaptarea Planeta Pamant © Copyright 2017

Sursa: healthycaregroup.com

Loading...
Share.

Comments are closed.