Adevarul ascuns din spatele dorintei lui Trump de a fi placut de persoanele din jurul sau

0

“Daca lui Vladimir Putin ii place de mine, acest lucru este ceva pozitiv, si nu negativ, deoarece avem o relatie oribila cu Rusia”, a declarat presedintele Donald Trump intr-o conferinta.

Natura specifica a relatiei lui Trump cu presedintele sinistru al Rusiei le-a dat fiori pe sirea spinarii expertilor politici externi, care au culminat in publicarea unui dosar cu afirmatii extraordinar de sacaitoare. Dincolo de Putin, foamea voioasa a lui Trump pare a fi unul din elementele definitorii ale personalitatii sale si, probabil, a presedentiei sale. Inca nu pare sa fi invatat ca a fi placut poate fi un lucru foarte rau si ca exista momente in care merita sa faci un efort activ pentru a castiga un bun inamic.

De dragul controverselor si avand in vedere stima de sine bine documentata si exceptional de ridicata a lui Trump, am presupune ca presedintele crede faptul ca Putin il place, deoarece Putin apreciaza si admira valorile lui Trump la el insusi. Asta nu e neobisnuit, majoritatea dintre noi speram sa fim iubiti pentru ceea ce santem, si sa fim vazuti in cea mai buna lumina posibil. Relatiile care continua cu acesti termeni se bazeaza pe respect si ne dau motive sa ne asteptam ca cealalta persoana implicata sa fie dispusa sa lucreze cu noi intr-un mod constructiv, sa accepte dorintele si ideile noastre ca fiind valide si sa ajunga la compromisuri care sunt cu adevarat de dorit.

Dar acesta nu e singurul drum spre a fi placut. Pentru o multime de oameni, inclusiv Trump, criteriul principal pentru a afla daca cineva este sau nu placut nu este caracterul puternic, abilitatile de a purta o conversatie sau o moralitate puternica: Este daca o persoana iti ofera ceea ce ai nevoie si iti spune ceea ce vrei tu sa auzi. Nu conteaza cat de mult ar vrea acesta sa creada ca Putin il place si il respecta cu adevarat, ar fi un lucru prudent sa ia in considerare si faptul ca Putin l-a tratat cu multa caldura pe Trump deoarece crede ca acesta poate fi usor manipulat in a se comporta ca o marioneta. Dorinta lui Trump pentru aprobarea lui Putin ar putea fi un avantaj mai valoros pentru acesta, decat afectiunea lui Putin pentru Trump va fi pentru presedintele SUA.

Daca este posibil sa fi stimat din motivele gresite, atunci exista si oameni a caror aprobare nici nu merita sa o ai. Trecutul autoritar si corupt al Presedintelui Rusiei a fost documentat pe larg. Presedintii nu au avut intotdeauna luxul de a fi puri, insa alegerile lor trebuie sa devina cel putin mai clare atunci cand au de a face cu cineva care imperecheaza un stil de guvernare amenintator cu decizii care pun in pericol interesele americane.

Si exista situatii in care stilul de conducere al unui lider este atat de intolerant din punct de vedere moral, incat ar fi inacceptabil sa fi de acord cu el chiar si din motive strategice. Trmp insusi a recunoscut ocazional valoarea ideilor sale, chiar daca numai la nivelul expeditiei personale.

Castigarea unei alegeri este cu siguranta legata de a-i face pe oameni sa te placa, iar presedintele SUA a stiut sa se faca placut in ochii multora, chiar daca la fel de multi l-au urat si l-au huiduit pentru practicile sale si pentru felul in care si-a desfasurat campania prezidentiala. Dar un lucru e sigur, Trump stie sa se faca placut, si ar da orice ca imaginea sa nu ii fie patata.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

Sursa: washingtonpost.com

Photo: 4plebs

Loading...
Share.

Comments are closed.