S-a infestat cu salmonela de la niste medicamente cumparate din farmacie

0

Pastilele sarpe cu clopotei – pastilele ce contin carne de sarpe cu clopotei uscata sub forma de pudra – au fost recent legate de o infectie cu salmonella.

Pastilele, care sunt comercializate pe scara larga in Mexic ca remediu pentru o serie de afectiuni, inclusiv HIV si cancer, au imbolnavit o persoana din Kansas care a luat o astfel de pastila cu o saptamana inainte de a se imbolnavi. Oficialii din domeniul sanatatii au asociat infectia cu Salmonella si pastila prin utilizarea analizei genetice. Acestia au potrivit ADN-ul din bacteria Salmonella cu ADN-ul din pastila sarpe cu clopotei cu provenienta din Mexic.

Salmonella, care provoaca boala salmoneloza, este o infectie care afecteaza persoanele care mananca alimente contaminate cu bacterii. Acestea  pot fi gasite in mancare de provenienta animala sau pot migra pe alimente atunci cand umbla cu ele.

Salmoneloza cauzeaza dureri abdominale, febra si diaree, care in anumite cazuri poate fi atat de severa incat sa fie necesara spitalizarea. In SUA, aproximativ 1 milion de oameni intra in contact cu acest virus. Aceste infectii duc la aproximativ 19000 de vizite la spital si in jur de 380 de decese anual. Sunt vulnerabili in special persoanele cu un sistem imunitar slab, persoanele in varsta, copii sub 5 ani si femeile gravide.

 

Sursa: livescience.com

Photo: The Sun

Loading...
Share.

Comments are closed.