Ora la care este indicat sa te culci, astfel incat sa te trezesti odihnit si plin de energie

0

 

Te simti tot timpul obosit, epuizat si lipsit de energie? Ei bine, ar putea sa fie vorba despre somnul nesanatos. Acesta poate sa fie raspunzator pentru starea ta de oboseala constanta.

Spre exemplu, persoanele care au varsta cuprinsa intre 18 si 65 de ani, au nevoie de 7 pana la 9 ore de somn in fiecare noapte. Insa, ceea ce conteaza in esenta nu este numarul de ore dormite, ci numarul ciclurilor de somn realizate in mod complet.

Exista mai muulte etape ale somnului, iar etapele respective compun ciclul respectiv: stadiul non-REM (rapid-eye-movement), care la randul sau, are din nou trei etape. Dupa incheierea acesteia, trecem la somnul REM, adica perioada in care visam. Trecerea treptata de la non-REM pana la finalul somnului REM reprezinta un ciclu de somn, iar acesta trebuie sa aiba o durata medie de 90 de minute. Dupa incheierea ciclului, acesta se reia.

Prin urmare, pentru ca a doua zi dimineata sa te simti plin de energie si odihnit, este necesar sa alegi ora la care te culci in asa fel incat sa iti permita sa reiei incheierea mai multor cicluri de somn complete, asta pana in momentul in care alarma de dimineata sa sune.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

Adaptare dupa sursa: realitatea.net

Photo: DailyMent

Loading...
Share.

Comments are closed.