Reteta de prajitura acrisoara cu lamaie

O prajitura excelenta care pur si simplu ti se topeste in gura, acoperita cu un strat de crema de branza si lamaie. Este foarte usor si rapid de facut!

Ingrediente:

3 cani (430g) de faina

1 lingurita de praf de copt

½ lingurita de bicarbonat de sodiu

½ lingurita de sare

1 cana de unt nesarat

1 cana jumatate (300g) zahar granulat

2 oua mari

1 cana de smantana

1 lingurita de coaja de lamaie

½ lingurita de extract de vanilie

Glazura:

2 cani jumatate (300g) zahar pudra

2 lingurite de crema de branza (topita)

3 lingurite de suc de lamaie proaspat

Mod de preprarare:

Intr-un bol mare, amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea si lasa-l deoparte. Intr-un bol separat, folosind un mixer amesteca untul si zaharul pana ce obtii o consistenta pufoasa. Adauga ouale pe rand si continua sa amesteci. Dupa asta, adauga si smantana, coaja de lamaie si vanilia. La final, adauga amestecul de faina si amesteca bine pana ce obtii o compozitie omogena. Acopera bolul si lasa aluatul in frigider aproximativ o ora pana cand acesta devine mai ferm si mai usor de manevrat.

Preincalzeste cuptorul la 190 de grade in ultimele 10 minute in care lasi aluatul la racit si aseaza hartie de copt in tavile sau tava in care vrei sa coci prajiturile. Aseaza apoi globuri de aluat folosind o lingura la distanta de 3 cm una de alta pe hartia de copt. Pune apoi tava in cuptor si lasa aluatul la copt aproximativ 14-15 minute. Nu uita sa le intorci pe la jumatatea timpului pe partea opusa.

Pentru glazura, amesteca sucul de lamaie si crema de branza intr-un bol si adauga zahar treptat pana cand obtii un amestec omogen. Adauga apoi glazura pe prajituri si ai terminat!

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

Sursa: cookingclassy.com