Posibilitati multiple de clasificare a diabetului

0

Diabetul a devenit putin mai complicat, sau mai clar, in functie de perspectiva ta. Conform unui studiu, cercetatorii din Scandinavia au propus clasificarea diabetului zaharat in cinci tipuri diferite de boli, in locul celor doua tipuri de pana acum.

Dar care sunt aceste diferite tipuri, si de ce au luat cercetatorii aceasta decizie?

Diabetul inseamna ca nivelul de glucoza (zaharul din sange) este prea ridicat. Este o boala tot mai frecventa, aproximativ 30 de milioane de persoane din SUA suferind de diabet zaharat. Pana acum, existau doua tipuri de diabet si anume diabetul zaharat de tip 1, in care organismul nu poate produce insulina, si diabetul de tip 2 in care organismul nu utilizeaza bine insulina.

Dar in noul studiu publicat pe 1 martie in revista The Lancet Diabetes & Endocrinology, cercetatorii au descoperit faptul ca pacientii din Suedia si Finlanda se imparteau in 5 categorii. Una dintre ele era similara cu diabetul de tip 1, in timp ce restul de 4 grupuri erau “subtipuri” al tipului 2. Trei dintre grupuri au fost considerate forme severe a bolii, in timp ce doua grupuri au fost considerate a fi forme usoare.

Dr. Kathleen Wyne, un endocrinolog la Centrul Medical Wexner din statul Ohio, care nu a fost implicat in studiu, a declarat ca noua clasificare ar putea fi folositoare, insa a subliniat ca cercetatorii nu sugereaza eliminarea tipului 1 si a tipului 2. Acestia mai de graba sugereaza existenta subtipurilor.

“Acest lucru nu schimba diagnosticul sau terminologia diagnosticului”, a spus Wyne. “Este doar o modalitate de clasificare in cadrul diagnosticului” de diabet de tip 1 si 2, a mai spus aceasta.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

Sursa: livescience.com

Loading...
Share.

Comments are closed.