Ora de vara pentru anul 2018 – cand se schimba ceasul?

0

Ceasul se schimba de doua ori pe an, astfel ca o data se trece la ora de iarna si o data se trece la ora de vara. In martie, vom trece la ora de vara 2018, astfel ca noi iti vom da mai multe detalii despre noaptea in care se vor da ceasurile cu o ora inainte.

Schimbarea orei se face mereu in preajma echinoctiilor de toamna si de primavara, moment in care ziua este egala cu noaptea, iar conversia se petrece intotdeauna intr-o noapte de sambata spre duminica, pentru ca organismul sa se adapteze la ora noua.

Cand se trece la ora de vara in anul 2018?

Ei bine, schimbarea se face cu o unitate orara egala cu 60 de minute, astfel incat, din punct de vedere al minutelor si al secundelor, nu se modifica nimic. La ora de vara se va trece pe data de 25 martie 2018, in seara de 24 spre 25 martie, cand ceasurile vor trebui sa fie date cu o ora inainte. Prin urmare, din ora 3:00 se va face ora 4:00. Aceasta noapte a primit in popor clasificarea conform careia, se doarme mai putin cu o ora.

Care este motivul pentru care se schimba ora?

Scopul acestor schimbari este pentru a ne bucura mai mult de lumina naturala pe parcurusl zilei, astfel incat in urma acestei schimbari se adauga o ora de lumina zilei, deoarece ziua tinde sa devina mai mica decat noaptea.

Astfel, schimband ceasurile pe ora de vara, se va intuneca mai tarziu cu o ora. De asemenea, acest obicei mai ajuta si la economisirea energiei electrice, datorita programului de lucru care coincide mai mult cu ziua de lumina.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

Adaptare dupa sursa: realitatea.net

PHOTO: The Sun

Loading...
Share.

Comments are closed.