Barbat declarat mort, salvat de la autopsie datorita sforaitului

0

Un barbat in Spania care a fost declarat mort de trei medici era de fapt inca in viata, lucru pe care medicii l-au descoperit numai atunci cand acesta a inceput sa sforaie pe masa de autopsie.

Barbatul in varsta de 29 de ani, pe nume Gonzalo Montoya Jimenez, a fost detinut intr-o inchisoare din nordul Spaniei. El a fost gasit inconstient in celula sa duminica (7 ianuarie) si se credea a fi mort, potrivit cotidianului spaniol La Voz de Asturias. Trei medici legisti l-au examinat si i-au confirmat decesul.

Dar, patru ore mai tarziu, chiar inainte de autopsia lui Jimenez, au fost auzite zgomote de pe masa de autopsie si s-a constatat ca era inca in viata. Aceasta descoperire a fost facuta exact la timp, deoarece acesta avea deja facute marcajele pe corp pentru a ghida autopsia.

Dar cum a putut sa se intample asa ceva?

Exista doua cazuri in care cineva este declarat decedat. Fie nu ii mai functioneaza inima, fie nu ii mai functioneaza creierul. Doctorii fac o multime de teste pentru a verifica daca cineva este sau nu decedat. Familia lui Jimenez spune ca acesta avea epilepsie, iar conditia ar fi putut juca un rol important in circumnstanta neobisnuita. Persoanele cu epilepsie pot experimenta o conditie numita catalepsie, sau o stare de “transa” in care muschii devin rigizi si nu mai raspund la stimuli. Aparent, acesta a fost si cazul lui Jimenez.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

Sursa: livescience.com

Loading...
Share.

Comments are closed.