Beneficiile si indicatiile terapeutice ale ceaiului de busuioc

0

In acest articol iti vom prezenta beneficiile si indicatiile terapeutice ale ceaiurilor si uleiului de busuioc.

Indicatii terapeutice:

Busuiocul este cunoscut ca fiind o planta aromatic, avand numeroase aplicatii, atat culinare cat si religioase si terapeutice.

Spre exemplu, in India, busuiocul este folosit in medicina ayurvedica de mii de ani ca si tratament pentru stresul caruia omul este supus zilnic. Busuiocul este considerat sacru de catre hindusi astfel ca se gaseste adesea aceasta planta in jurul altarelor indiene.

Numele indian pentru busuioc este “tulsi” si inseamna “cel incomparabil”. In medicina ayurvedica se folosesc frunzele, tijele si semintele de busuioc pentru vindecarea diferitelor afectiuni.

Ceaiul de busuioc se foloseste ca adjuvant in raceala si gripa, gripa porcina, diabet, astm bronsitic, otite, dureri de cap, deranjari stomacale, boli cardiovasculare, febra, hepatite virale, malarie, stres si chiar tuberculoza.

Busuiocul si ceaiul de busuioc sunt folosite si in tratarea intoxicatiei cu mercur, ca repelent pentru insecte si chiar si impotriva reactiilor alergice la muscaturile de anumiti serpi sau scorpioni.

In gastronomie, busuiocul se foloseste ca si planta aromatica pentru salate, supe sau legume trase la tigaie.

Substantele active care se regasesc in busuioc au proprietati anti-inflamatoare astfel ca studiile recente arata faptul ca acest ceai ar putea sa ajute la scaderea glicemiei in cazul diabeticilor.

Uleiul din seminte de busuioc are efecte benefice pentru persoanele bolnave de anumite tipuri de cancer, datorita proprietatilor sale antioxidante.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

Adaptare dupa sursa: realitatea.net

Loading...
Share.

Comments are closed.