Atentie! Nu ar trebui sa consumi acest fruct niciodata cand iei medicamente

0

Pentru o buna functionare a organismului, fructele sunt esentiale si foarte sanatoase. Cu toate acestea, in cazul in care urmezi un tratament medicamentos, ar fi bine sa renunti la a consuma grapefruit.

De ce? Ei bine, deoarece grapefruitul sau sucul obtinut din acesta poate modifica activitatea unora dintre medicamentele pe care noi le luam. Spre exemplu, in cazul in care urmezi un tratament cu medicamente hipotensoare, impotriva colesterolului sau cu inhibitori de monoamino oxidanti, precum medicamentele care se folosesc in cazul bolii Parkinson, trebuie neaparat sa eviti sa consumi acest fruct, despre care se stie ca este foarte sanatos.

Motivul pentru care trebuie sa eviti grapefruitul atunci cand urmezi un anumit fel de tratament medicamentos: acest fruct poate avea o serie de efecte adverse in combinatie cu anumite medicamente. El poate sa sporeasca efectele anumitor pastile mai mult decat ar fi cazul, sau, din contra, in anumite situatii ar putea sa inhibe influenta unor medicamente. Indiferent despre care din situatii este vorba, acest fapt este unul periculos pentru sanatatea si pentru bunastarea organismului nostru, precum si pentru evolutia bolii de care suferim.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

Adaptare dupa sursa: realitatea.net

Photo: YouTube

Loading...
Share.

Comments are closed.