Ti se intampla sa iti apara o crapatura in coltul gurii? Afla care este motivul! Medicii evita sa ti-l spuna

0

Zilnic ne supunem buzele unor factori externi si interni ce le pot afecta sanatatea. Cea mai frecventa afectiune este numita in popor zabala. Aceasta include leziunile si inflamatiile care apar de la nivelul buzelor precum ranile de la coltul gurii, acele crapaturi ori fisuri dureroase care se vindeca destul de greu.

Cauze probabile mai des intalnite:

Atunci cand o persoana isi umezeste buzele in exces sau si le expune la aerul rece si uscat si la vantul de afara, acestea se pot usca, aparand crapatura in pielea subtire. De asemenea, raspunzatori pentru crapatura respectiva pot fi deficienta de fier, de vitamina A, D, B.

Cauze probabile care sunt intalnite mai rar: aceste fisuri pot reprezenta un semn al fisurilor fungice, precum candidoza care provoaca si roseata in jurul fisurii. Ar mai putea sa fie o reactie alergica usoara, la un ingredient sau un produs cosmetic folosit recent.

Ce este de facut: trebuiesc hidratate buzele cu ajutorul unei creme hidratante fara parfum. Se opreste utilizarea de produse noi, fiind in cele din urma reintroduse treptat. In cazul in care fisura persista ori se agraveaza trebui consultat medicul specialist pentru un control in urma caruia sa puteti urma tratamentul potrivit.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

Adaptare dupa sursa: realitatea.net

Photo: BuzzFeed

Loading...
Share.

Comments are closed.