Ai putea suferi de diabet, iar tu nici macar nu stii asta – 4 simptome care sunt mai putin cunoscute

0

O persoana din trei, care au diabet, nu este constienta de faptul ca are aceasta boala, deoarece semnele bolii sunt subtile.

Iata o lista cu simptomele care ar trebui sa va ingrijoreze:

  1. Setea excesiva: acesta este unul dintre primele semne ale diabetului. Nevoia constanta de a consuma apa, gura uscata si urinarea frecventa sunt simptome care ar trebui sa te ingrijoreze, precum si pierderile sau cresterile inexplicabile in greutate. Atunci cand apar aceste simptome boala este deja intr-o faza foarte avansata.
  2. Dureri de cap: pe masura ce nivelul glicemiei creste, apar simptomele aditionale precum durerile de cap, vederea incetosata sau senzatia de slabiciune.
  3. Infectii: vor aparea si alte complicatii, precum vindecarea in timp indelungat a taieturilor simple sau a ranilor superficiale. De asemenea vor aparea frecvent infectiile urinare si mancarimea.
  4. Disfunctii sexuale: conform statisticilor, 70% dintre barbatii cu diabet au probleme de potenta. Motivul este faptul ca diabetul afecteaza vasele de sange si terminatiile nervoase din zona genitala, motiv pentru care erectia devine dificila. La femei apare uscarea vaginului. In cazul in care se depisteaza prediabetul se poate preveni convertirea acestuia in diabet.

 

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

Adaptare dupa sursa: realitatea.net

Photo: sintinta.com.ar

Loading...
Share.

Comments are closed.