Primul om care a ajuns pe Soare, a supravietuit! Ei zic ca nu e gluma

0

Incredibil! Dar…. Presa nord-coreana a anuntat ca, profitand de intunericul noptii, un tanar cosmonaut de 17 ani a reusit sa coboare pe suprafata incendiara a Soarelui. Mai mult, el a luat chiar si mostre de pe stralucitorul astru, revenind cu succes pe Terra, scrie TweakTown, citand televiziunea centrala de la Phenian.

Sa fie vreo gluma? TweakTown sustine ca nu. Si, drept argument, citeaza declaratia crainicului televiziunii centrale din Coreea de Nord. “Suntem fericiti sa anuntam reusita exceptionala a unei misiuni umane pe Soare. Coreea de Nord a intrecut toate celelalte tari ale lumii in aceasta chestiune. Hung Il Hong este un erou si, cand va reveni acasa, el trebuie intampinat ca un erou”.

Dezvoltand subiectul, presa locala a precizat ca Hung a calatorit in timpul noptii, pentru a-si asigura protectia fata de temperaturile extreme de pe Soare. Se afirma, de asemenea, ca pentru a ajunge la destinatie, tanarului de 17 ani i-au trebuit patru ore!

De precizat ca distanta dintre Soare si Pamant este de 149.600 kilometri, iar temperatura la suprafata planetei se ridica la aproximativ 5726 grade Celsius.

Printre altele, NASA intentioneaza sa lanseze in 2018 sonda Solar Probe Plus. Dupa un zbor de mai bine de 7 ani, aparatul ar urma sa ajunga la o distanta de 6 milioane de kilometri, de unde isi va putea indeplini misiunea.

sursa: incomemagazine
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

via: wow.bzi.ro

Loading...
Share.

Comments are closed.