“Ca-n vremurile cand militia te baga la duba si te tundea”. Doi elevi din Ploiesti, tunsi de profesoara de matematica – Parintii s-au scandalizat

0

Deputatul de Prahova Dan Radulescu scrie pe Facebook ca un prieten i-a povestit cum fiul sau si un alt elev au fost tunsi de o profesoara in timpul orelor, la Colegiul National ”Alexandru Ioan Cuza” din Ploiesti. Intamplarea prezentata de Dan Raduelscu este confirmata de mai multi martori, care spun insa ca profesoara a taiat ”mai putin de un centimetru dintr-o suvita” a parului celor doi copii.

Dan Radulescu, parlamentar USR, de profesie muzeograf si profesor la Liceul de Arte ”Carmen Sylva” din Ploiesti, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care aduce la cunostinta faptul ca doi elevi ai Colegiului National ”Alexandru Ioan Cuza” din municipiu au fost tunsi de catre o profesoara in fata colegilor lor, deputatul aratrandu-se ”nervos” din cauza acestui incident.

”Va amintiti vremurile acelea, cand pe unii-i ridica militia si-i tundea-n duba? Ori, vorba zeflemitoare, ”ia, ba, cinci lei si tunde-te!”? Ori, anii 90, cand minerii-i tabaceau bine pe cei cu o frizura necorespunzatoare? Ei, bine, acele vremuri nu sunt atat de indepartate, precum ati fi tentati sa credeti… Astazi, m-a sunat Razvan Ionita. Avea o voce gatuita de indignare. Baiatul lui este elev intr-a saptea la Colegiul National Alexandru Ioan Cuza din Ploiesti. De o buna bucata de vreme era tachinat de doamna profesoara de matematica, nu pe motiv ca nu s-ar fi priceput la disciplina lui Pitagora, ci pentru ca, in viziunea dumneaei, micutul nu corespundea – avea parul lung. Degeaba tatal i-a explicat, inclusiv dirigintei, de nenumarate ori cum sta treaba, doamna, nu si nu. Pana astazi. Cand a pus cativa colegi sa-i masoare parul copilului, a constatat cei 15 centimetri, apoi le-a cerut o foarfeca si l-a tuns. A urmat inca un coleg de clasa, la fel de ”necorespunzator”. Nu a contat ca acei copii au 13 ani. Ca s-ar fi putut speria si reactiona cumva, incat sa se intample o tragedie, calea dintre o foarfeca si un ochi, o ureche sau o mana, fiind extrem de mica, mai ales in aceste cazuri”, a scris deputatul Dan Radulescu.

In comentariille postate, mai multi utilizatori ai retelei de socializare confirma incidentul, insa unul dintre ei spune ca profesoara a taiat mai putin de un centimetru de par dintr-o suvita.

”Diriginta a tuns mai putin de 1 cm dintr-o suvita. Eu am fost de fata, fiind un coleg al copilului. in plus, la fiecare 10 minute copilul isi baga mana in par si nu avea nici o idee la ce zicea profesoara”, a comentat un internaut postarea parlamentarului.

Deputatul Dan Radulescu a precizat, in postarea sa de pe pagina de socializare, ca a sunt la secretariatul liceului pentru a discuta cu conducerea unitatii de invatamant, dar ca ambele directoare se aflau in afara scolii.

Colegiul National ”Alexandru Ioan Cuza” este unul dintre cele mai apreciate licee din judetul Prahova, rata de promovabilitate a absolventilor la examenul de bacalaureat fiind una dintre cele mai ridicate din judet, iar inscrierea elevilor in ciclul gimnazial se face in baza unui examen de admitere.

SURSA

Loading...
Share.

Comments are closed.