5 pasi simpli de urmat pentru o omleta delicioasa

Omleta este vedeta micului dejun, insa acest lucru nu inseamna ca este usor de facut. Omleta trebuie sa fie delicata, cu o textura cremoasa, aerata, fara sa ajunga sa fie o turta arsa si uscata.

Pasi de urmat pentru a pregati o omleta ca la carte!

  1. Ouale trebuiesc batute bine, cu forta, astfel ca omleta prinde aer si capata volum. Se amesteca chiar inainte de a fi puse in tigaie. Daca lasi compozitia sa se aseze pana cand tu incingi tigaia, aceasta nu va iesi pufoasa.
  2. Bate ouale fara smantana sau branza, deoarece daca le adaugi omleta nu mai capata acea textura pufoasa, ba mai mult, oul se separa de lactate, iar la final omleta ta va fi una apoasa si arsa. Smantana sau branza crema se adauga doar dupa ce focul este stins.
  3. Omleta trebuie gatita la foc mic. Daca vrei bucati mici de ou, se amesteca des, daca vrei ca aceasta sa ramana in bucati mai mari, amestec-o rar.
  4. Omleta nu trebuie sa stea foarte mult pe foc. Cu putin timp inainte ca aceasta sa fie gata, ia tigaia de pe foc, deoarece procesul continua si fara flacara.
  5. Pentru a avea rezultate garantate, nu amesteca niciodata  o omleta cu o furculita. Alegerea ideala este o spatula din silicon, care sa fie rezistenta la caldura, o lingura de lemn sau betigase chinezesti.

 

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

Adaptare dupa sursa: feellikecooking.ro