Motivele pentru care ne cade parul

Multe femei isi fac griji datorita parului pierdut in exces. Exista diferite motive si diferiti factori pentru care acest lucru se intampla. Mai jos am pregatit o lista cu cele mai frecvente cauze dar si cu explicatiile specialistilor.

EREDITATEA – aceasta este una dintre cele mai frecvente cauze. Caderea parului in exces poate sa fie o mostenire din partea unuia dintre parinti, iar sansele cresc atunci cand ambii tai parinti se confrunta cu aceasta problema.

HIPOTIROIDISMUL – milioane de oameni mai ales in randul femeilor sufera de boli ale tiroidei. Cand corpul uman produce prea putini hormoni ai tiroidei, care sunt responsabili pentru metabolism, inseamna ca te lupti cu hipotiroidism. Acesti hormoni sunt responsabili de mai multe lucruri, printre care si de cresterea parului. Atunci cand cantitatea de hormoni nu este suficienta, pot aparea unele schimbari la nivelul podoabei capilare.

LUPUS – aceasta este o boala autoimuna si cronica, care se manifesta prin atacarea tesuturilor sanatoase de catre sistemul imunitar. Aceasta afecteaza aproximativ 1,5 milioane de oameni.

DEFICIENTA DE FIER – femeile care se confrunta cu menstuatii abundente sau care nu consuma suficient fier se pot confrunta de asemenea cu caderea parului. In cazul in care stii ca ai o asemenea problema, se recomanda consumul de alimente bogate in fier, precum carnea de vita, carnea de porc, peste, frunze verzi, cereale sau altele. O femeie are nevoie de 18mg de fier pe zi, iar dupa menopauza de 8mg.

SINDROMUL OVARELOR POLICHISTICE – sindromul ovarelor polichistice afecteaza multe femei, afectiune care poate aparea inca de la varsta de 11 ani. Aceasta este cauzata de dezechilibrul hormonal.

AFECTIUNI ALE PIELII LA NIVELUL SCALPULUI – inflamatiile pot fi de asemenea motivul pentru care parul nu creste. Printre cauzele caderii parului se numara de asemenea dermatita seboreica sau psoriazis.

 

Adaptarea Planeta Pamant © Copyright 2017

Adaptare dupa sursa: teo