Greselile pe care trebuie sa le eviti atunci cand iti prepari un ceai

In cazul in care obisnuiesti sa bei ceai, trebuie sa stii care este greseala pe care trebuie sa o eviti in procesul de preparare al acestuia.

In prepararea ceaiului folosind pliculete, trebuie sa stii ca nu este recomandat ca acesta sa stea prea mult timp in apa. Pe langa faptul ca apar schimbari in gustul ceaiului, pot aparea si alte probleme, mai grave. Ceaiul poate sa fie nociv, atunci cand lasi pliculetul in apa mai mult timp decat este recomandat.

Cand pliculetul este lasat pentru mai mult decat 3-5 minute, apar schimbari in gustul ceaiului, motiv pentru care este bine sa respecti instructiunile de pe ambalaj. In cazul in care se intampla sa ramana plicul in apa pentru prea mult timp, este recomandat sa iti pregatesti alt ceai. Ceaiul devine mai amar, culoarea devine mai inchisa, lucru care are impact asupra dintilor tai, moment in care acestia pot deveni patati.

Conform specialistilor, pentru un ceai sanatos plicul se lasa pentru 5 minute, caz in care plantele elibereaza teina, o substanta comparabila cu cofeina. Aceasta se elibereaza incet dar in mod continuu, timp de 6-8 ore.

Data viitoare cand iti prepari ceaiul, ai grija ca plicul sa nu ramana in apa pentru mai mult de 5 minute, pentru a evita situatiile neplacute enumerate mai sus.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

 

Adaptarea Planeta Pamant © Copyright 2017

Adaptare dupa sursa: teo