Te-ai saturat sa te tot imbolnavesti? Solutia este de cele mai multe ori Vitamina D

Statisticile arata ca  70% dintre copii au insuficienta de vitamina D, in timp ce 75% dintre adultii americani nu au parte de suficienta vitamina. Vitamina D este o vitamina foarte importanta pentru organism, deoarece ne protejeaza de multe boli, inclusiv cancer, boli de inima si diabet.

Ce este vitamina D?

Vitamina D este o vitamina lipo solubila stocata in ficat si in tesuturile grase, ceea ce inseamna ca excesul de grasime corporala din organism il poate absorbi si poate impiedica utilizarea acestuia. Vitamina D difera de alte vitamine, deoarece este produsa in organism in loc sa fie administrata prin surse alimentare. Si, desi unele allimente ne furnizeaza vitamina D, principala sursa este si va ramane soarele. Consumul de alimente bogate in vitamina D va ajuta sa obtineti mai mult pentru a preveni deficitul de vitamina D, motiv pentru care trebuie sa includeti surse naturale de vitamine in dieta zilnica.

Vitamina D are un rol crucial in absorbtia calciului in oase si, daca nu aveti suficient atunci acesta va va duce la osteomalacie, o anomalie osoasa cunoscuta si sub numele de rahitism. Deficitul de vitamina D creste riscul de osteoporoza si riscul de fracturi, iar simptomele sale au fost asociate cu un risc crescut de aparitie a cancerului.

Probleme de sanatate cauzate de deficitul de vitamina D

Astm

Consumati mai multa vitamina D pentru a va imbunatati functia pulmonara si pentru a preveni problemele respiratorii.

Osteoporoza

Combinarea vitaminei D cu calciu imbunatateste densitatea si rezistenta osoasa si previne fracturile si slabirea oaselor.

Inflamatie

Deficitul de vitamina D afecteaza negativ sistemul imunitar, care este principalul aparator impotriva bolilor.

Depresie

Expertii medicali spun ca depresia este cu siguranta legata de deficitul de vitamina D, datorita problemei legate direct de functiile creierului.

Principalelle surse de hrana ale vitaminei D sunt uleiul de ficat de peste, peste gras (macrou, somon, halibut, ton, sardine, hering), lapte imbogatit, suc de portocale, cereale, ciuperci, galbenus de ou.

 

Traducerea si adaptarea Planeta Pamant © Copyright 2017