Cum te ajuta ghimbirul sa scapi de raceala

Prima reactie fireasca atunci cand simtim simptomele unei raceli, este sa cautam un remediu eficient. Fie ca este vorba despre medicamente sau despre o metoda naturista, remediul ideal este unul care are rezultate rapide. Unul dintre cele mai eficiente remedii este ghimbirul. Datorita componentelor sale si anume gingerols si shogaols, ghimbirul este perfect in ameliorarea simptomelor racelii, precum durerea in gat, durerea de cap sau nasul infundat. Acesti componenti, de asemenea, combat eficient indigestia, stimuland apetitul persoanelor bolnave. O singura cana de ceai fierbinte de ghimbir poate ajuta la usurarea respiratiei, datorita efectului pe care il are asupra plamanilor. Mai mult decat atat, proprietatile sale expectorante ajuta la eliminarea mucusului si la functionarea normala a sistemului respirator.

MOD DE PREPARARE A CEAIULUI DE GHIMBIR

In sucul unei jumatati de lamai se amesteca o bucata de 2cm de ghimbir proaspat. Se pune intr-un vas si se fierbe cu o cana de apa. Dupa procesul de fierbere, se pune bautura obtinuta intr-o cana si se lasa pentru putin timp la racit, pana cand de la fierbinte acesta devine cald. Se adauga o lingurita de miere si se consuma.

De asemenea, mai avem o alta reteta eficienta, in scopul ameliorarii problemelor respiratorii:

Se pune apa la fiert intr-un castron mare, in care se taie cateva bucati de ghimbir proaspat. Se face inhalatie, cu un prosop pe cap deasupra aburului fierbinte care vine din oala. Amestecul dintre ghimbir, lamaie si miere este mereu eficient, fie ca este vorba de o raceala sau chiar de dorinta de a pierde din greutate.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

 

Adaptarea Planeta Pamant © Copyright 2017

Adaptare dupa sursa: dot.ro