Motivul pentru care nu ar trebui sa mai dormi cu telefonul langa cap

0

Folosirea smartphone-urilor si a tabletelor inainte de culcare este groaznic pentru somnul nostru. Conform unor cercetari de la Brigham and Woman’s Hospital in Boston, Massachusetts ceea ce au descoperit analistii a fost ceva uimitor si suficient de deranjant. Utilizarea unui laptop, tableta sau smartphone inainte de culcare ne face sa adormim mai greu, si ne influnenteaza oboseala din ziua urmatoare.

Dr. Anne-Marie Chang, un neurolog partener in diviziunea BWH de Somn si Tulburari Circadiene, care a fost co-creator al studiului, a declarat ca stia din experientele trecute ca lumina ecranelor in timpul noptii modifica somnolenta si disponibilitatea, reprimand nivelurile de melatonina. Daca preferati sa nu fiti ca un zombie in mijlocul zilei, descoperirile sunt clare: cititi o carte adevarata, prinatata pe hartie pentru a va incuraja creierul inainte de somn. Chang a declarat ca lipsa de odihna, lipsa somnului suficient este conectata cu problemele de bunastare cum ar fi corpolenta, diabetul si bolile cardiovasculare.

Iata principalele motive pentru care nu e bine sa te uiti la telefon inainte de culcare

Radiatiile pot fi periculoase

Da, exista inca o multime de intrebari legate de radiatiile telefoanelor si cum ne afecteaza. Exista multe lucruri pe care inca nu le stim, dar un lucru este sigur: Persoanele expuse la radiatiile telefoanelor mobile cu trei ore inainte de a merge la culcare au probleme in a adormi sau a ramane adormiti.

Veti experimenta ore de culcare mai tarzii

De multe ori neintentionat, daca va utilizati dispozitivul in pat veti ajunge sa adormiti mai tarziu, si astfel sa dormiti mai putin. Ni se intampla tuturor, pur si simplu ne pierdem printre articolele de pe facebook si site-urile web si inainte sa ne dam seama, au trecut cateva ore. Sau probabil daca cititi ceva deranjant atunci nu veti putea sa va opriti din a va gandi la acel lucru ore in sir.

Lumina albastra inainte de culcare va poate afecta somnul

Pare atat de inofensiva. Tu doar iti verifici e-mail-ul, te uiti la cateva poze pe Instagram. Iti lasi telefonul aproape, in cazul in care mai ai nevoie de el. Dar aceste actiuni nevinovate pot fi defapt foarte pagubase deoarece iti afecteaza ceasul intern al corpului. Ecranul luminos emite suficienta lumina pentru a te face sa crezi ca este zi, iar asta inainte de culcare este ceva groaznic. Lucrul acesta poate avea un impact asupra nivelului hormonilor si capacitatii creierului de a intra in modul de somn.

Pentru mai multe informatii, priviti videoclipul de mai jos!

.

.

Traducerea si adaptarea Planeta Pamant © Copyright 2017

Sursa: healthylifeidea.com

Loading...
Share.

Comments are closed.