Cand doctorul sugereaza mamografie in mod regulat, iata ce ar trebui sa ii spui

0

Urmatorul text este o transcriere video din interviul realuizat cu Dr. Ben Johnson pe subiectul mamografiilor cauzatoare de cancer de san:

Dr. Ben Johnson: Am scris o carte pentru femei, The Secret of Health Breast Wisdom, deoarece noi ca societate medicala, le cauzam femeilor cancer de san cu cerintele noastre de mamografii. Mamografiile sunt cauzatoare de cancer de san. Asa ca mamografiile nu sunt sanatoase pentru femei. Femeile nu ar trebui sa faca mamografii de rutina. Asta e clar ca buna ziua!

Si totusi, in ziua de azi, daca o femeie merge la ginecolog sau doctorul de familie, I se baga asta pe gat, este nevoita sa faca o mamografie care apoi ii cauzeaza cancer la san. Nu salveaza vieti! Aveti un risc crescut cu 4% de a muri daca faceti mamografii regulate.

Ty Bollinger: Deci, tehnica de detectare pe care o utilizam, tehnica primara care o utilizam pentru detectarea cancerului de san, este cauzatoare de cancer de san.

Dr. Ben Johnson: Absolut, este o testare teribila, zdrobirea sanilor si apoi iradierea lor cu raze cauzatoare de cancer. Este atat de insensibil. Pentru femeile sub 50 de ani, este eficient doar in proportie de 52%, adica foarte aproape de 50%.

Ty Bollinger: Da

Dr. Ben Johnson:  Deci cam jumatate. Asta inseamna ca jumatate din femeile care au cancer de san, nu si-ar detecta cancerul. Acesta este un test teribil. Si exista multe alte teste mult mai bune. Si totusi, acesta este testul care este impus femeilor in ziua de azi. Un test teribil pentru detectarea cancerului de san.

Ty Bollinger: Si nu detecteaza, detecteaza numai 50% si cauzeaza si cancer. Ati spus ca sunt optiuni mai bune. Care sunt optiunile mai bune pentru detectarea cancerului de san?

Dr. Ben Johnson:  Ei bine, sunt doua optiuni mult mai bune. Daca ai un nodul, sau daca crezi ca a ceva, ultrasunetele sunt grozave. Este un test de anatomie. Mamografiile sunt un test de anatomie. Ultrasunetele sunt un test de anatomie. RMN-ul este si el un test de anatomie. Daca aveti deja un nodul, atunci veti dori un test de anatomie.

In cazul in care vorbim de prevenire, atunci trebuie ecranare, si acolo exista un singur dispozitiv eficient, si anume termografia. Un aparat de fotografiat termic cu infrarosu. Nimic nu atinge doamna si nu ii zdrobeste sanii. Nu exista radiatii cauzatoare de cancer.

Speram ca aceasta transcriere sa va ofere o idee de ansamblu asupra testarilor care trebuie facute in cazul cancerului la san, si sa faceti alegerea corecta, chiar daca doctorii tind uneori sa va bage pe gat un anume tip de tratament.

 

Traducerea si adaptarea Planeta Pamant © Copyright 2017

Sursa: healthylifeidea.com

Loading...
Share.

Comments are closed.