Ele chiar miros frumos, dar pot provoca greturi si chiar lucruri mai grave. Voi le utilizati?

0

Uleiurile esentiale de menta, lavanda sau salvie, pot oferi efecte curative uimitoare in caz de dureri menstruale, probleme digestive, indispozitii, depresie, insomnie, acnee si multe altele. Insa, exista unele greseli comune, pe care oamenii le fac, atunci cand se pune problema cumpararii si folosirii uleiurilor esentiale.

3 greseli generale in utilizarea uleiurilor esentiale:

  • Utilizarea in apropierea ochilor

Pe internet, circula zvonuri conform carora uleiul de lavanda poate imbunatati cresterea genelor. Nu incercati sa puneti ulei de lavanda pe ochi! Acest lucru este valabil si pentru uleiul esential. Indepartarea lui din ochi va fi dificila si va veti alege doar cu dureri puternice.

  • Utilizarea spray-urilor  cu ulei in apropierea animalelor de companie

Exista multe rapoarte care demonstreaza ca pisicile si cainii pot muri din cauza uleiurilor esentiale. De exemplu, uleiul arborelui de ceai s-a dovedit a fi toxic pentru caini. Simptomele in caz de intoxicare sunt: tremor, lipsa coordonarii, slabiciune, varsaturi.

  • Utilizarea excesiva a uleiurilor esentiale

Acestea sunt substante foarte concentrate, de aceea se recomanda folosirea lor, ca si a oricaror medicamente, cu moderatie, doar atunci cand este nevoie.

 

Traducerea si adaptarea Planeta Pamant © Copyright 2017

Sursa: healthydiet24.com

Loading...
Share.

Comments are closed.