Un medic roman, de specializare ORL a inventat aparatul care testeaza echilibrul

0
Numele ei este Madalina Georgescu si este cea care a initiat proiectul ENTy. Odata realizat acest aparat inovator a primit marele premiu la un concurs mondial al tinerilor pasionati de tehnologie.

Pornind de la aceasta idee a dr. ORL-ist Madalina Georgescu, studentii bucuresteni de la Politehnica au creat acest dispozitiv care a obtinut cel mai dorit trofeu al tinerilor care au ca pasiune tehnologia.
Conform ehealthromania.com acest aparat numit ENTy îl ajuta pe medic sa testeze pacientul care întampina probleme de echilibru.
Vorbim aici despre echilibrul pe care îl ai sau nu cand stai în picioare, si nu ne referim la echilibrul psihic.

Medicul roman a precizat ca a ales sa faca acest proiect care a avut ca rezultat construirea aparatului ENTy pentru ca în ziua de azi totul este legat de tehnologie, chiar si medicina. Asadar pentru un doctor care are cunostintele medicale un aparat de felul acesta este foarte util în procesul diagnosticarii corecte.
Potrivit acesteia, atunci cand vorbim despre echilibru, ne referim la un proces complex. Pentru a fi complet în echilibru trebuie sa ai trei sisteme senzoriale care sa functioneze perfect.
Acestea sunt:
Musculatura, cu informatiile pe care le primesti din talpi, pe care stai
Vazul
Urechea interna

Acest aparat se concentreaza pe testarea functiei urechii interne, care dupa cum spun specialistii, are un rol extrem de mare în mentinerea echilibrului. Dna doctor Georgescu pentru ca se ocupa cu diagnosticarea si tratarea bolnavilor cu probleme ORL (afectiunile urechilor, nasului si laringelui) a gasit ca este nevoie de acest aparat care sa masoare functia urechii interne.

Galerie Video

 Sursa: sanatate.bzi.ro
Loading...
Share.

Comments are closed.