Nu amestecati aceste 7 fructe – Ar putea cauza boli serioase

0

Dieta zilnica ar trebui sa fie plina de vitamine, minerale, si alti nutrienti esentiali. Prin urmare, fructele si legumele sunt cruciale pentru sanatate si pentru functionarea corespunzatoare a organismului. Cu toate acestea, exista unele lucruri pe care trebuie sa le stiti atunci cand vine vorba de amestecarea diferitelor tipuri de alimente. De exemplu, fructele sunt bogate in enzime digestive, care curata rezidurile lasate de alimentele mancate anterior. In decurs de o ora, fructele traverseaza tractul digestiv, si de aceea nu trebuie consumate impreuna cu alte grupuri de alimente. Combinarea fructelor cu alte tipuri de mancare sau alte fructe poate fi daunatore pentru sanatate, si in unele cazuri chiar fatala. Prin urmare, va prezentam cateva tipuri de fructe pe care nu ar trebui sa le amestecati.

Banane si budinca

Aceasta combinatie nu trebuie consumata deoarece este foarte greu de digerat. Mai mult de atat, stimuleaza producerea de toxine, incetineste mintea si poate fi fatala pentru sugari

Morcovi si portocale

Morcovii cu suc de portocale sunt adesea consumati impreuna, dar acestea cauzeaza arsuri la stomac, precum si exces de reflux biliar. In plus, aceasta poate declansa leziuni renale si alte conditii severe de sanatate.

Lapte si ananas

Ananasul este o sursa grozava de bromelaina. De aceea, atunci cand este amestecat cu lapte, provoaca dureri de cap, dureri de stomac, greata, infectii, diaree si alte probleme. Acest amestec poate fi in detrimentul sanatatii copiilor.

Lamaie si Papaya

Aceasta combinatie poate creste riscul de anemie si nivelul hemoglobinelor. Este foarte periculoasa pentru copii.

Banane si Guava

Aceasta cobminatie este de asemenea periculoasa deoarece poate provoca acidoza si gaze, precum si greata si dureri de cap.

Lapte si portocale

Nu ar trebui sa utilizati suc de portocale langa cereale. Acest lucru impiedica functia stomacului care proceseaza amidonul din cereale. Mai mult de atat, atunci cand este combinat cu laptele, este foarte greu de digerat si poate provoca alte conditii de sanatate.

Fructe si legume

Acest lucru este foarte important de stiut, deoarece fructele sunt bogate in zahar si sunt greu de digerat. Prin urmare, acestea stau in stomac pentru o perioada mai lunga de timp si incep sa fermenteze, eliberand toxine si provocand dureri de cap, diaree, infectii si dureri de stomac.

Lista de fructe care se pot amesteca

Din fericire, puteti amesteca fructe cu alte fructe, cum ar fi:

Combinati fructe dulci, care nu au acizi, cum ar fi bananele, merele, prunele, pepene galben si pepene verde.

Puteti amesteca cu incredere fructele acide, care contin acid citric, precum lamaie, portocale, afine, kiwi si grapefruit.

Puteti combina fructele semi-acide, precum zmeura, mango, merele si capsunile.

Amestecati fructele neutre, bogate in vitamine, uleiuri, saruri si proteine cum ar fi avocado, migdale, alune, nuci si nuca de cocos.

 

Traducerea si adaptarea Planeta Pamant © Copyright 2017

Sursa: healthycaregroup.com

Loading...
Share.

Comments are closed.