Doctorii ne avertizeaza: daca folositi folie de aluminiu, veti suporta aceste consecinte

Foliile de aluminiu sunt unul dintre cele mai utilizate elemente de bucatarie. Pe langa gatit, acestea sunt utilizate si pentru ambalare si chiar si pentru tratarea unor boli comune. Cu toate acestea, o descoperire recenta a pus sub semnul intrebarii acest obiect de uz casnic.

Pentru un singur motiv, si acela ca metalele neurotoxice dn acesta au un efect negativ asupra functiei cerebrale, fiind legat si de boala Alzheimer. Expertii medicali avertizeaza ca expunerea la acest metal poate duce la declin mental, precum si la pierderea de coordonare, control corporal, memorie si echilibru. Nu are rost sa mai vorbim si de efectele de lunga durata.

De asemenea, studiul mentionat mai sus a descoperit ca daca gatiti cu folie de aluminiu, aceasta va poate afecta eventual oasele, deoarece acel metal se acumuleaza in interior, preluand locul calciului. Rezultatul final este pierderea calciului din oase, lucru care duce la boli de oase.

Cu toate ca am fost de mult timp familiarizati cu faptul ca cutiile de aluminiu reprezinta o amenintare grava asupra sanatatii noastre, staniolul a scapat cumva din observatie, nefiind niciodata un subiect de discutie.

Ceea ce majoritatea persoanelor nu constientizeaza este faptul ca, atunci cand este expus la temperaturi inalte, folia de aluminiu elibereaza partile de metal in produsele alimentare. Dr. Essam Zubaidy, un inginer chimist de la Universitatea Sharjah, a studiat efectele gatitului cu folie de aluminiu. Acesta a descoperit ca un fel de mancare gatit cu folie poate contine pana la 400mg de aluminiu.

“Cu cat este mai ridicata temperatura, cu atat e mai rau. Folia nu este potrivita pentru gatit si nu este potrivita pentru a fi utilizata cu legume, cum ar fi rosiile, sucul de citrice sau condimentele”, spune Dr. Essam Zubaidy.

Conform World Healrth Organization, cantitatea maxima de aluminiu ingerabila este de 60mg pe zi.

 

Traducerea si adaptarea Planeta Pamant © Copyright 2017

Sursa: healthycaregroup.com