Balonat tot timpul – Majoritatea oamenilor nu banuiesc ca poate fi vorba de acest indulcitor “natural” fara zahar

0

Daca ai eliminat toti suspectii de balonare cum ar fi legumele crucifere, legumele, lactatele si cu toate astea te simti in continuare balonat trebuie sa largesti aria suspectilor. Un inculpat peste care lumea trece cu vederea este indulcitorul natural folosit. Este vorba de indulcitorii folositi in guma de mestecat,   prafurile de copt, si posibil chiar in ceaiuri si cafele. Acestea sunt erythritol si xylitol.

 

Zahar alcoolizat

 

Acesti indulcitori sunt cunoscuti ca alcool din zahar. Saraci in calorii sunt o alegere potrivita cand vine vorba de controlul caloriilor ingerate atunci cand avem pofta de dulce.

Daca esti bolnav de diabet indulcitorii sunt ideali pentru controlul nivelului de zahar din sange.

 

Structura moleculara

 

Denumirea de zahar alcoolizat vine de la faptul ca structura lor moleculara are ceva in comun cu ambele categorii. Pe fiecare atom de carbon din lant avem o grupare hidoxilica (O-H)  la fel ca in zaharuri. Din cauza structurii sale chimice, erythritolul este mult mai putin absorbit in organism si ofera mult mai putina energie.

 

Obtinerea erythritolului

 

Materia prima este porumbul care sufera mai multe procese de hidroliza, fermentare prin adaugare de fungi si in final purificare in cativa pasi in care sunt indepartati produsii de fermentare

 

Obtinerea xylitolului

 

Materia prima este tot porumbul care trece printr-un proces de hidrolizare acida, catalizare, hidrogenare, vaporizare, amestecare cu etanol si in final centrifugare.

 

Zaharul alcolizat din stomac

 

Cel mai important lucru despre acesti indulcitori este ca nu se absorb in organism in acelasi fel ca si zaharul. De cele mai multe ori trec de stomac si atunci cand ajung in intestinu intalnesc flora bacteriana si fermenteaza producand o cantitate mare de gaze.

 

Alternative

 

Daca suferiti de aceste neplaceri create de indulcitori nu va faceti probleme pentru ca exista si alte variante de indulcire.

Stevia este o planta originara din America de Sud si a fost cultivata multa vreme pentru dulceata ei. Se gaseste in magazine o versiune rafinata cu beneficii similare cu a celei originale. Aceasta reduce tensiunea, scade nivelul zaharului din sange iar unele studii spun ca previne si bolile de inima.

 

Lo Han Guo sau fructul calugarului din care se fac indulcitori mult mai puternici decat zaharul. Nu contine calorii si nu creste nivelul zaharului din sange. Previne obezitatea si diabetul avand proprietati anti- inflamatoare.

 

Nu uitati ca indulcitorii obisnuiti nu sunt procesati in organism si pot sa fie vinovatul principal al balonarii.

 

Daca v-a placut acest articol nu uitati sa-l distribuiti rudelor si prietenilor dvs.

Traducerea si adaptarea Planeta Pamant © Copyright 2017
Sursa: nutrilover.com

Loading...
Share.

Comments are closed.