Truc simplu care te ajuta sa scapi de gheata de pe parbriz in timp scurt

0

Odata cu vremea rece, exista o serie de provocari speciale, care vin impreuna cu iarna, iar noi nu avem decat sa ne descurcam cu ele. Pielea uscata, buze crapate, nas infundat, intuneric incepand cu orele 16, furtuni de zapada si lista ar putea continua.

De departe unul dintre cele mai enervante inconveniente este curatatul zapezii si ghetii de pe trotuare si drumuri de acces. Acelasi lucru este valabil si pentru masini, dar, in timp ce putina zapada nu ne impiedica sa conducem, nu putem face acest lucru daca avem parbrizul acoperit cu gheata. Nu numai ca este in afara legii sa conduci cu vizibilitatea obstructionata, este de asemenea si o mare prostie, fiind si foarte periculos.

In timp ce dezghetarea masinii si curatarea ghetii de pe parbriz sunt inconveniente necesare, totusi nu trebuie neaparat sa fie asa. Chiar nu este nevoie sa va treziti extra devreme, sa va poticniti orbecaind in dimineata rece si intunecata, pentru a putea conduce apoi pana la servici. In schimb, puteti sa economisiti timp si energie facand urmatoarele:

Intr-un recipient de sticla cu pulverizator, amestecati 2 parti de alcool izopropilic cu o parte de apa si adaugati apoi o lingura de detergent lichid de vase.

Agitati bine, apoi pulverizati direct pe parbrizul inghetat si veti vedea cum gheata se topeste literalmente vazand cu ochii.

Acest spray de curatare pe baza de alcool este solutia perfecta pe care o putem avea la indemana pentru dimineti de iarna si parbrize inghetate. Solutia se poate lasa in masina si nu va ingheta, cu exceptia cazurilor in care temperatura scade mult sub zero grade Celsius. Acest lucru se datoreaza faptului ca punctul de inghet al alcoolului izopropilic este de – 128 grade Fahrenheit, asa ca atunci cand il pulverizati pe gheata nu se congeleaza. In schimb, acesta ajuta gheata sa se topeasca si o protejeaza de recongelare. Din moment ce singurul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa va pulverizati parbrizul cu acest amestec, este de departe cea mai rapida si cea mai simpla metoda de a curata parbrizul acoperit cu un strat gros de gheata.

Nu uitati sa vizionati filmarea pentru a vedea exact cat de bine actioneaza acest amestec, pentru a-l putea  transmite tuturor care ar putea folosi acest truc inteligent. In cazul in care reusim sa usuram viata cuiva cu cat de putin iarna aceasta, inseamna ca a meritat!

Va rugam sa distribuiti acest sfat grozav familiei si prietenilor.

Traducerea si adaptarea Planeta Pamant © Copyright 2016

Sursa: sun-gazing.com

Loading...
Share.

Comments are closed.