La ce trebuie sa fi atent atunci cand cumperi carne tocata din magazin

0

V-ati intrebat vreodata de ce carnea din supermarketuri este intotdeauna de culoare rosu aprins. Poate fi posibil ca fiecare pachet sa contina carne proaspat transata chiar in acea zi?

Pur si simplu nu este cazul de asa ceva. Deoarece in fiecare zi se fac anumite reduceri, multe dintre pachetele pe care le vedem expuse stau pe raftul de promotii de doua-trei zile sau chiar mai mult.

Oricine care a cumparat vreodata carne de la o mica ferma sau de la un macelar local, stie ca acest lucru nu este un fenomen natural. Odata expusa aerului, carnea trece printr-un proces de oxidare, iar culoarea ei trece treptat de la rosu la nuante mai putin apetisante de maro sau cenusiu, in doar cateva zile.

Cert este ca nu mai putin de 70% din carnea vanduta in magazine, este tratata cu monoxid de carbon, pentru ca aceasta sa-si pastreze aparenta inselatoare de carne proaspata de culoare rosie.

Monoxidul de carbon este fatal in caz de inhalare in cantitati mari, deoarece moleculele sale se leaga de hemoglobina din sange si inlocuiesc oxigenul. Chiar si in cantitati mici, poate produce oboseala, cefalee si stare de confuzie.

Expunerea crescuta duce la inconstienta, urmata de deces. Persoanele care sunt suficient de norocoase pentru a supravietui unei intoxicatii cu monoxid de carbon, in mod frecvent raman cu sechele neurologice.
Traducerea si adaptarea Planeta Pamant © Copyright 2016

SURSA

Loading...
Share.

Comments are closed.