Noul remediu pentru tratarea infectiei sinusurilor

0

Persoanele care sufera in mod frecvent de infectia sinusurilor inteleg exact ce inseamna si cat de neplacut si dureros poate fi. In cele mai multe dintre cazuri acestori persoane le sunt prescrise antibioticele care, din pacate, nu fac decat sa inrautateasca situatia  prin efectele lor secundare negative.

Daca nu stiati, antibioticele ataca atat bacteriile rele cat si pe cele bune. Astfel, indata ce bacteriile bune au fost inlaturate, cavitatea nazala ramane complet neprotejata si este invadata de bacteriile rele. Realizand cat rau pot face antibioticele, doctorul Dr. Mas Takashima, directorul Centrului Sinusurilor din cadrul Colegiul Medicinei Baylor, a incercat sa gaseasca o noua solutie care sa trateze si sa previna infectiile sinusurillor. Tratamentul lui se bazeaza pe irigarea sinusurilor cu sampon de copii si pe clatirea nazala cu probiotice.

Dr. Mas Takashima afirma: „Aceste noi terapii abordeaza tratarea bacteriilor dintr-un unghi complet diferit. Aceste tehnici sunt menite sa-i ajute pe cei care sufera de sinuzita cronica, acuta. Pacientii mei sunt surprinsi cand le spun despre metoda mea de vindecare, dar inteleg totul indata ce obtin rezultatul dorit”. Doctorul adauga: „Obisnuim sa le spunem copiilor sa isi spele mainile cu sapun, nu numai cu apa, pentru a curata microbii de pe maini. Ei bine, exact aceasta este si logica tratamentului meu.”

Asadar, pentru aplicarea acestui tratament trebuie sa combinati ½ lingurita de sampon de copii cu 200 grame de ser fiziologic. Va puteti prepara propriul  ser fiziologic prin amestecul unei lingurite cu varf de bicarbonat de sodiu si 3 lingurite rase intr-un mic saculet. Apoi, intr-o ceasca de apa distilata, fiarta, adaugati serul fiziologic pe care vi l-ati preparat si ½ de lingurita de sampon de copii. Dupa aceea, inmuiati o para nazala de bebelusi in aceasta solutie si clatiti cu atentie narile.

Clatirea cu probiotic are rolul de a lupta impotriva bacteriilor rele, dar le pastreaza pe cele bune. Puteti prepara singuri solutia  folosind aceeasi metoda de mai sus, numai ca in loc de samponul de bebelusi, veti adauga probiotice.

Takashima povesteste ca multi dintre pacientii lui care si-au vindecat sinusurile au venit sa-i multumeasca si i-au spus ca nu au reusit sa scape de infectie cu niciun fel de antibiotic sau steroizi. In momentul acela si-a dat seama ca trebuie sa se fi intamplat ceva anume ce le-a permis pacientilor sa-si vindece sinusurile pe cale naturala. Asa a inteles ce efect nemaipomenit au probioticele. Acestea nu numai ca nu distrug bacteriile bune, dar le ajuta sa se dezvolte si, in plus, impiedica dezvoltarea bacteriilor rele. Cu toate acestea, el recomanda ca inainte de a incerca singuri irigarea sinusurilor sa mergeti sa consultati un medic specialist pentru a vedea exact care este afectiunea de care suferiti.
SURSA: healthylifestar.com
Traducere si adaptare: Echipa Dr. Andrei Laslau

Loading...
Share.

Comments are closed.