Despre piesa “Ai Sa Stii” – Tony Poptamas si Alexandra Ungureanu

0

Piesa ‘’Ai sa stii’’, interpretata de Tony Poptamas a fost compusa de Sandy Deac, liderul trupei ‘’Desperado” din Cluj, in 2007, pe versuri inspirate din viata reala a lui Tony Poptamas, si urma sa fie incrisa pe un album bilingv al trupei.

Piesa reperezinta de fapt, si prima colaborare a lui Tony Poptamas cu Alexandra Ungureanu. A fost inregistrata jumatate in Romania si jumatate in Norvegia, iar productia a fost semnata de catre acelasi Sandy Deac. Masterizarea sunetului s-a facut la STUDIOURILE DDV din Cluj Napoca. In vara anului 2008 s-a incercat realizarea unei versiuni in limba engleza a piesei, dar s-a renuntat la proiect dupa ce membrii trupei au ajuns la concluzia ca piesa are mai mare impact in limba romana.

“Ai sa stii’’ a fost prezentata pentru prima data in cadrul concursului International ‘’Cerbul De Aur’’ in anul 2008. S-a calificat pe locul 1 in semifinala concursului national, iar ulterior, pe locul 3 in concursul international, obtinand trofeul “Cerbul de Bronz’’. In anul 2009, piesa ‘’Ai sa stii’’ obtinea premiul pentru ‘’Cea mai difuzata piesa a anului 2008’’ la Radio Romania in cadrul evenimentului anual ‘’Gala Premiilor Radio Romania’’, organizat de catre institutia nationala. ‘’Ai sa stii’’ a fost inclusa in albumul ‘’Secrete Publice’’ , aparut in 2009 sub licenta A&A Records, si reprezinta primul album in limba romana scos de Tony Poptamas, sub managementul companiei ‘’Sens Production’’, condusa de Liliana Levinta. 

Versurile  reprezinta o poveste nespusa a artistului insiprata din viata reala a acestuia. Este vorba de o perioada din anii de liceu ai artistului, cand acesta intalnea in drum spre scoala o fata. Se oprea tot timpul langa ea si-I spunea glume. Era fermecat de rasul ei, uneori chiar o insotea in parc dupa ore, dar n-a avut niciodata curajul sa spere la mai mult. Tony nu-si imagina ca ea ar putea sa-l priveasca decat ca pe un coleg cu mult umor. Timiditatea lui, la acea vreme, l-a facut sa nu-I marturiseasca niciodata fetei ca ii place de ea. Ulterior, Tony si-a facut o prietena, dar intalnirile pline de haz din parc sau din drum spre scoala au continuat mult timp. ‘’Ai sa stii’’ este o poveste romantica, care sta sub semnul lui ‘’ce-ar fi fost daca…’’, o poveste neinceputa. Din acest punct de vedere, piesa poate fi considerata asemanatoare ca mesaj cu mult mai recenta piesa ‘’Ma ucide ea’’, interpretata de Mihail. 

Duetul ‘’Ai sa stii’’ interpretat de Tony Poptamas si Alexandra Ungureanu, care a primit numai recenzii favorabile din partea criticilor de specialitate, a fost una dintre cele mai indragite piese romanesti in anii imediat urmatori de la aparitie.

articol de Liliana Levinta

Ai sa stii – versuri

Te-am vazut de dimineata rasarind in calea mea
Printre gandurile toate, zambetul ma tulbura
Si ai aparut acolo ca o carte… ce se deschidea

M-ai atins cu o privire, incat nu mai respiram
Imi doream sa fiu acelasi pe care il cunosteam
Insa m-am pierdut cu totul in albastru,
Cand ochii ti-i citeam, Ooo

Imi doream in clipa aceea atat de mare
Sa dansez cu tine-n brate, pana zilele vor fi
Tu sa auzi cum inima imi bate tare
Iar eu sa iti spun ce-ai vrea sa stii

Ai sa stii… noaptea cand e luna plina,
De ce-ti pare zi senina, ai sa stii
Si-ai sa stii de ce vii in lumea mea
Ca un val inspre nisipul ce ardea
Ai sa stii, ai sa stii…

Pasii mei se intalnira cu ai tai pe strada mea
Te-am imbratisat cu ochii si cu trupul ce plangea
Am stiut ca dansul care a inceput nu se va termina

Mi-am dorit in clipa aceea-atat de mare
Sa ma tii la tine-n brate toate zilele, de-acum…
Sa aud cum inima iti bate tare
Si-ai sa stii ce vreau sa iti spun

Ai sa stii… noaptea cand e luna plina,
De ce-ti pare zi senina, ai sa stii
Si-ai sa stii de ce vii in lumea mea
Ca un val spre nisipul ce ardea

Ai sa stii de ce nu avem putere
Prinsi intre amar si miere, ai sa stii
Si-ai sa stii de ce dansul ne-nvartea
Ca un foc nebun de rosu ce ardea

Ai sa stii

Ai sa stii ca suntem unul, ai sa stii
Ooouo, ai sa stii

Planeta Pamant © Copyright 2016

Loading...
Share.

Comments are closed.