Mancarimea poate fi un semn al unei boli grave

Mancarimea este o stare foarte enervanta. Ar putea fi un simptom al unei tulburari a pielii, care poate fi rezultatul unor afectiuni grave. Problemele cu infectii, hormoni, boli de rinichi si cancerul pot fi motivele mancarimilor. Daca prezentati aceste simptome cel mai bun lucru pe care puteti sa il faceti este sa va efectuati un set de analize complete.

Daca va confruntati cu mancarime cronica, trebuie sa vizitati medicul cat de curand posibil, deoarece aceasta mancarime este posibil sa o tratati dar nu si cauza ei.

MANCARIMEA CAUZATA DE ECZEME

Mancarimea intensa si pielea rosie delicata sunt cunoscute sub numele de eczeme. Aceasta poate fi numita de asemenea prurit , care poate fi rezultatul psoriazisului sau a anumitor alergeni declansatori. Declansatorii pot fi detergentul de rufe, machiajul, lotiuni de corp sau alimente, medicamente pe care le utilizati.

Infectiile pot cauza mancarimi

Infectiile sunt una dintre cele mai comune cauze pentru mancarimea pielii la copii, in special a problemelor precum rujeola sau varicela. Pe masura ce imbatranim, infectiile devin totusi mai severe, si se pot manifesta ca si mancarimi, un efect secundar enervant. HIV’ul se poate manifesta prin mancarime. Alte problem, cum ar fi raiele si paduchii pot cauza mancarime la fel de bine.

CANCERUL POATE PROVOCA MANCARIMI ALE PIELII

Aceasta este cauza de care ne temem cel mai tare. De asemenea, oamenii nu sunt constienti de faptul ca, cancerul ar putea provoca efecte secundare. Pielea pruriginoasa poate fi cauza a cancerului de san, cancerului ovarian si cancerului de gat. Mancarimea la nivelul pielii de-a lungul intregului corp ar putea fi un simptom de leucemie sau alt tip de cancer a celulelor sanguine. Acest lucru se intampla deoarece bolile autoimune au un impact asupra organelor pacientului, inclusive asupra pielii. Mancarimea poate fi un efect secundar al acestei problem.

INSUFICIENTA RENALA POATE SA FIE O CAUZA A MANCARIMII PIELII

Acumularea de uree in organism este o alta cauza pentru mancarime. Acest lucru este un rezultat al insuficientei renale si indeplinirea functiilor principale ale acesteia, curatarea sangelui de deseuri.

Exista si alte substante care sunt in mod normal filtrate de rinichi care pot provoca mancarimi. De asemenea, pacientii tratati cu insuficienta renala, pot avea ca urmare a dializei mancarimea.

Ar trebui, de asemenea, sa retineti ca boliile de ficat, afectiunile neurologice care sunt cauzate de problem endocrine, pot fi cauza mancarimii pielii.

Senzatia de mancarime a pielii poate insemna oricare dintre problemele de sanatate mentionate mai sus sau pot sa nu insemne nimic. Cel mai bun lucru este sa consultati un medic in cazul in care remarcati mancarimi. Cele mai multe problem pot fi rezolvate rapid, fara a avea un efect serios asupra vietii de zi cu zi, asta in cazul in care sunt observate din timp.

Oricum, mancarimea pielii nu trebuie ignorata!

 

 

Traducerea si adaptarea Planeta Pamant © Copyright 2016

Sursa: healthylifeheadlines.com